Imatge d'un autobús en una carretera.

Una nena passa tot el dia atrapada en un bus escolar a Catalunya i acaba a l'hospital

La menor, una alumna d'I3 de l'escola Maria Ossó de Sitges, va quedar-se sola durant tota la jornada d'aquest dilluns dins l'autobús escolar

Una alumna d'I3 de l'escola Maria Ossó de Sitges va quedar-se sola durant tota la jornada d'aquest dilluns dins l'autobús escolar. El Consell Comarcal del Garraf, responsable del servei de bus, ha fet públic el cas i ha obert una investigació per esclarir les causes dels fets i determinar-ne responsabilitats. La menor va acabar, per precaució, en un centre mèdic. 

L'autobús va recollir la nena a la ruta matinal per dur-la a l'escola a les 9 h, però no va baixar del vehicle per causes que ara s'investiguen.

En el moment de començar la ruta de la tarda per retornar els infants a casa, a les 16 h, un monitor la va localitzar dins el bus. La nena va ser traslladada a un centre mèdic on els especialistes van certificar que estava en bon estat de salut.

Ara investiguen què pot haver passat

El Consell Comarcal ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport.

L'ens ressalta que s'ha posat a disposició de l'escola i de l'Associació de Famílies d'alumnes (AFA) per revisar els protocols i evitar que es repeteixi un fet similar.

La nena va ser traslladada a un centre mèdic

Al seu torn, l'Ajuntament de Sitges «lamenta profundament» els fets. Fonts municipals consultades per l'ACN apunten que també s'han posat a disposició de totes les parts per a qualsevol necessitat que se'n derivi.

▶️ El vídeo de la setmana

Ara des de la companyia d'autobusos s'investiga què pot haver passat i per què la nena mai va baixar de l'autobús. 

Un descuit «molt greu»

El Consell Comarcal ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport. La presidenta de l'ens, Mònica Gallardo, ha ressaltat quer han donat «un termini curt» a les dues companyies per a què expliquin què va passar i poder depurar-ne responsabilitats.

De forma cautelar, aquest dimarts han estat apartades del lloc de treball les dues monitores que ahir estaven al capdavant del servei.

Gallardo ha detallat que la línia de l'escola Maria Ossó «té molta demanda» d'infants de Sitges que viuen lluny del centre, de manera que aquest curs s'ha augmentat el monitoratge, passant d'una a dues persones per coordinar el vehicle, de més de 50 places.

La presidenta comarcal ha lamentat que el descuit va ser un fet «molt greu» i ha avançat que es reuniran amb les empreses, la direcció de l'escola, i l'Associació de Famílies d'Alumnes «per detectar àrees de millora i treballar per a què el transport escolar es presti amb garanties de què les criatures estan ben ateses».

«Hem d'evitar que es repeteixi un fet similar tant a la comarca com a qualsevol lloc del país», ha recalcat.