Fotomuntatge de Noelia de Mingo i el passadís d'un hospital

Nou cas Noelia de Mingo: un treballador d'un hospital intenta asfixiar una dona

L'home ja havia estat condemnat com a autor d'un delicte d'assassinat

Fa uns dies, l'impactant cas de Noelia de Mingo deixava gelada la societat espanyola. Ara ha sortit a la llum un cas de característiques similars que posa els pèls de punta. Es tracta d'un empleat d'un hospital madrileny que va intentar matar una dona gran.

Doncs bé, la Fiscalia de Madrid demana setze anys de presó per a aquest home, que és treballador de l'Hospital d'Alcorcón i té esquizofrènia. A més, és reincident, ja que l'octubre de 2019 ja va intentar asfixiar una altra donaa d'edat avançada.

Per aquest motiu, avui l'home s'asseurà a la banqueta dels acusats de l'Audiència Provincial de Madrid. El delicte pel qual l'acusa la Fiscalia no és intranscendent. I és que parlem d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa pel que va fer fa gairebé dos anys.

L'acusat d'intentar asfixiar una dona gran té diagnosticada una esquizofrènia

Cal assenyalar que el treballador de l'hospital madrileny té diagnosticada una esquizofrènia des de fa temps. I, per si no fos prou, ja havia estat condemnat com a autor d'un assassinat, delicte que comporta una pena de vint anys d'internament psiquiàtric.

Des de la Fiscalia de Madrid es demana que se li apliqui l'agreujant de reincidència pel que ha fet. A part d'això, també demanen l'eximent incompleta d'alteració psíquica.

Cal fixar-se amb deteniment en l'escrit d'acusació, ja que recorda una cosa que no hem de passar per alt. Tot i que J.J.F.G. va ser condemnat el 1999 a vint anys de presó, des de fa catorze anys treballava com a operador de màquines de bugaderia i tintoreria a l'Hospital Fundación de Alcorcón.

Després de més d'una dècada treballant d'això, al voltant de dos quarts de vuit del matí del 26 d'octubre de 2019 van succeir els fets que hem esmentat anteriorment. I és que l'acusat va entrar a l'habitació on hi havia ingressada una dona de 82 anys que s'havia de sotmetre a una operació de maluc.

«Va patir una lesió contusa d'hematoma al braç i avantbraç dret de vint centímetres»

Quan la pacient dormia, l'empleat la va intentar asfixiar. «Aprofitant-se de la situació d'especial desemparament en què es trobava la víctima, amb la intenció d'acabar amb la seva vida», aquest li va posar un coixí sobre la cara i l'hi va estrènyer amb molta força.

Després d'això, la dona es va despertar, així que J.J.F.G. no va aconseguir el que volia. El van veure dues infermeres «que van entrar a l'habitació quan van sentir els crits de la dona».

Després d'aquest intent d'assassinat, la pacient va patir lesions serioses. Parlem d'una «lesió contusa de tipus hematoma a braç i avantbraç dret de vint centímetres».

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia apunta que el treballador de l'hospital està diagnosticat d'esquizofrènia incompleta. I això es recull com una circumstància eximent. En el moment dels fets «tenia les facultats cognitives i volitives alterades a causa d'una descompensació psicòtica».

Poc després del succés, es va acordar internar J.J.F.G. a l'Hospital Fundación de Alcorcón, ja que requeria tractament mèdic en règim d'internament.

A causa de la malaltia de l'acusat, el representant del Ministeri Públic sol·licita que se li exigeixi la mesura de seguretat d'internament per a tractament mèdic. Demana que s'estableixi adequant-se a la classe d'alteració psíquica que pateix, per un període de 25 anys.