Muntatge fet amb una foto d'Anna i Olivia i una de la seva mare, Beatriz

Nou cop per a la mare d'Anna i Olivia: «Encara tardarà»

Els informes toxicològics són la clau per saber com va morir Olivia, però s'haurà d'esperar més del compte per tenir els resultats

Beatriz Zimmermann, mare d'Anna i Olivia, ha rebut una altra mala notícia. Segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Canàries, els informes toxicològics «encara tardaran». Amb aquestes anàlisis, es determinarà la causa concreta de la mort de la filla gran de Beatriz.

Ara bé, segons fonts del TSJC, l'autòpsia prèvia verifica que va morir per un edema agut de pulmó.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquests moments, s'estan esperant els resultats de les anàlisis toxicològiques, biològiques i histopatològiques. Tenint en compte aquests informes, se sabrà si abans d'asfixiar-se, com sosté la investigació, Tomás Gimeno va adormir-les amb pastilles. Per tant, també se sabrà si les nenes van patir algun tipus de violència física.

Olivia i Anna van desaparèixer el passat 27 d'abril. Des de llavors, la mare de les nenes de Tenerife comparteix missatges a Instagram agraint el suport de la gent anònima.

«Quan vam crear aquestes xarxes socials mai vam imaginar l'afecte i suport que tindríem. Malgrat que aquests mesos han estat molt durs, és gràcies a l'amor de tots vostès que Beatriz ha seguit endavant», confessa en una publicació.

«S'ha fet bastant més del que es podia fer»

Actualment, la principal teoria és que Tomás va llastrar els cossos de les nenes al fons del mar i després es va llançar a l'aigua. El vaixell oceanogràfic 'Ángeles Alvariño' va investigar una àrea de 250 quilòmetres quadrats de superfície i va arribar als 2000 metres de profunditat. A més, es van gravar 392 hores de la investigació del robot 'Liropus 2000'.

Juan Ortega Machín, excap del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, va parlar a la COPE sobre els últims dies de la recerca. «Ja estaven en situació precària per les hores de treball de la maquinària i la jutgessa va determinar que no hi havia possibilitats de seguir».

«S'ha fet bastant més del que es podia fer, s'han superat les expectatives. Des del punt de vista tècnic, s'han aconseguit coses amb les quals no es comptava, ja que el terreny volcànic no ajuda gens. Han treballat bé i han preservat el material, tot i que hi ha hagut risc de perdre'l», va explicar.

«Va ser una sort trobar a Olivia perquè la bossa estava llastada amb l'àncora, però ell no es va ficar en una bossa. Tomás Gimeno es va tirar amb el cinturó de plom al mar sense bossa. És molt difícil trobar alguna cosa perquè va quedar exposat a la degradació natural de la mort i a l'acció de la fauna».

«A més, si va caure en zona de fang, amb sedimentació, va quedar ocult. Sens dubte, estaríem parlant d'un esquelet», va sentenciar.

El cas podria allargar-se fins a 20 anys

El cas de l'assassinat d'Anna i Olivia podria durar fins a 20 anys si no apareix el cos de Tomás Gimeno. Un delicte d'assassinat prescriu 20 anys després si la pena imposada és de 15 anys o més.

El jutge pot executar l'arxivament provisional del cas si no hi ha noves notícies. A més, en cas de tenir proves noves, podria reobrir-lo.

D'altra banda, han de passar deu anys perquè una persona desapareguda sigui declarada morta. Cal assenyalar que la declaració de defunció d'una persona desapareguda té les seves conseqüències en la successió de béns.