Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Civil davant d'una casa adosada

Nou crim masclista a Espanya: assassinada per la parella amb 38 anys i 3 fills menors

És la 34a dona que ha mort per violència de gènere des que va començar el 2021

Encara que hi hagi formacions polítiques que ho neguin, la violència masclista és un problema i una xacra social al nostre país. L'últim cas s'ha produït fa unes hores, quan una dona de 38 anys ha estat presumptament degollada per la seva parella, un home amb qui tenia tres fills menors d'edat.

S'ha obert la pertinent investigació, però tot fa indicar que, certament i tràgicament, és un nou cas d'assassinat per masclisme.

La dona ha mort degollada

És al municipi de la Vila Joiosa (Alacant) on ha tingut lloc aquest succés que ha commocionat tots els veïns.

Ahir, a l'hora de la sortida de l'escola, van saltar totes les alarmes. La dona no havia anat a recollir els seus fills i això va estranyar molt els professors del centre. D'aquí que en donessin part a la Guàrdia Civil.

Diversos agents es van personar ràpidament a l'habitatge familiar i van trucar al timbre diverses vegades, sense rebre cap tipus de resposta. Per aquest motiu, van tirar la porta a terra i aleshores es van trobar una sorpresa molt desagradable i macabre: el cos sense vida de la dona, que havia estat degollada.

Davant dels fets, es va seguir el protocol pertinent i l'aixecament del cadàver es va produir a les 19:30.

El marit n'és el presumpte culpable

Com és lògic, s'ha obert la corresponent investigació i aquesta té com a principal sospitós el marit de la víctima. Un home de 52 anys que, hores abans que els agents trobessin el cadàver de la seva dona, s'havia suïcidat. Pel que sembla, s'havia tirat des d'un pont de la línia del tramvia que passa per sobre del riu i que també pertany a la Vila Joiosa.

La família està absolutament consternada pels fets, ja que ningú es podia imaginar aquest final tan tràgic. I és que s'ha comunicat que la víctima mai havia interposat cap denúncia per maltractaments.

De la mateixa manera, no es té constància que estigués registrada a VioGén, que és el «sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior».

Sigui com sigui, el cas està obert i segueix en curs. Tot mentre els fills del matrimoni rebent suport i ajuda, no només dels seus familiars, sinó també per part de Benestar Social.

La víctima 34 de violència masclista d'aquest any

Si es confirma que aquesta dona ha estat assassinada per violència de gènere, ja seran 34 les dones que han mort així des que va començar el 2021. Una xifra realment elevada i preocupant que reitera novament el greu problema que hi ha al país amb aquesta xacra. Sí, perquè, com ha recordat la Delegació del Govern contra la violència de gènere, des de 2003 hi ha hagut 1.112 dones assassinades pel masclisme.

Aquest nou cas no només ha causat un gran dolor i estupefacció als veïns de la Vila Joiosa, sinó a tot el país. I són moltes les persones i autoritats que han fet servir les xarxes per a deixar clara la seva postura davant d'aquesta xacra social.

En concret, ha estat Irene Montero, ministra d'Igualtat, una de les primeres que ha volgut fer referència al que ha passat. Ha publicat aquest tuit: «S'investiga un possible assassinat masclista d'una dona a Alacant, amb tres fills».

«Unitat de totes les institucions, de totes les forces polítiques, del conjunt de la societat per a erradicar totes les formes de violència masclista. Ens volem vives».