Eitan, el nen supervivent a la caiguda d'un telefèric a Itàlia

Desapareix Eitan, el nen de 6 anys que va sobreviure a la caiguda d'un telefèric

El menor ha estat presumptament segrestat pel seu avi matern

El cas d'Eitan Biran manté commocionada a tota Itàlia. El petit de 6 anys d'edat ha desaparegut, presumptament segrestat en mans del seu avi, després de ser l'únic supervivent d'un tràgic accident de telefèric.

Fa gairebé quatre mesos, el nen d'origen israelià va ser el màxim protagonista d'un aparatós i misteriós accident ocorregut al nord d'Itàlia, a Stresa.

En total van morir 14 persones, tots els ocupants del telecabina, menys el petit. Entre les víctimes es trobaven gran part dels familiars de l'infant, que es va quedar completament orfe després de perdre als seus pares, al seu únic germà i als seus besavis.

No obstant això, el jove va poder tirar endavant gràcies a la protecció que el seu progenitor li va oferir durant la caiguda. El va abrigar amb els seus braços, va esmorteir l'impacte i va impedir que les lesions de l'infant fossin de més gravetat.

La difícil situació familiar d'Eitan, el nen que va sobreviure a l'accident de telefèric

Eitan no està encara al 100% recuperat del terrible accident de telefèric que va patir el passat 23 de maig. Es mou amb l'ajuda d'una cadira de rodes i un caminador a causa de les seqüeles derivades de les fractures sofertes durant l'impacte.

No obstant això, després d'estar un parell de setmanes hospitalitzat, el petit ja havia estat donat d'alta des del 10 de juny i continuava la seva recuperació. Ho feia a casa de la seva tia paterna, Aya Biran, que es va encarregar de tota la seva atenció després de la defunció dels seus pares.

Resident a Itàlia, la dona és qui disposa actualment de la tutela legal de l'infant. Per això, ha estat l'encarregada de denunciar davant les autoritats el presumpte segrest del menor.

Segons informa l'agència de notícies Ansa, la Fiscalia de Pavia ha obert una investigació per segrest després que Eitan fos portat a Israel pel seu avi matern, Shmuel Peleg.

Sense comptar amb cap classe d'autorització i desafiant la resolució judicial del tribunal de menors de Torí, l'home hauria raptat el menor perquè comencés una nova vida a Israel.

El nen supervivent que ha estat presumptament segrestat pel seu avi

Tot va passar dissabte passat, quan l'avi matern va aprofitar una de les visites autoritzades pel jutge per recollir al menor i emportar-se'l amb cotxe fins a Suïssa. Des de Lugano, tots dos van embarcar en un vol xàrter privat amb destinació a Tel-Aviv, on resideix la família materna del petit.

Aquesta situació ha derivat en la denúncia de la família paterna i posterior investigació per part de la justícia italiana.

El petit no ha estat retornat i, segons informa el diari 'La Repubblica', Eitan hauria d'haver començat l'escola primària a Pavia aquest mateix dilluns.

La tutora legal i tia paterna del menor ha denunciat el suposat segrest, i ha reivindicat la seva possessió de la custòdia en detriment de la família materna d'Eitan.

Segons ha assenyalat, l'avi que presumptament va raptar al menor és un antic soldat de l'exèrcit israelià que compta amb una condemna judicial per maltractar la seva exdona. A més, assegura que l'home hauria intentat comprar l'afecte de l'infant amb diners.

«Et portaré a comprar un munt de joguines», havia dit Shmuel Peleg segons relata Aya Bira. Ella desitja que el petit segueixi creixent a Itàlia, on el seu pare va estudiar Medicina i es va instal·lar a la recerca d'una vida millor.

No obstant això, la família materna de l'infant defensa el retorn del petit a Israel i asseguren que «ha de ser educat segons la tradició», segons recull el diari 'Corriere della Sera'.

Caldrà esperar per veure l'actuació de la justícia en aquest cas que resulta tremendament dolorós i esgarrifós. Més si tenim en compte tot el que ha patit el petit Eitan amb tan sols 6 anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.