Servei de socorrisme a la platja de Torredembarra

Nou ofegament mortal a la platja del Rastrell de Roses

Un home de 60 anys ha perdut la vida mentre es banyava al mar

Un tràgic succés a la platja el Rastrell de Roses, a la província de Girona, ha deixat un home mort. Es tracta d'una persona d'uns 60 anys que va morir ofegat mentre s'estava banyant al mar.

Cap a les 16.41 de la tarda, algunes persones que estaven gaudint del sol a l'esmentada platja van veure que hi havia un home inconscient a l'aigua. Van trucar immediatament als Serveis d'Emergències, que van intentar reanimar-lo al mateix lloc, però ja era massa tard. I és que, com explica el Diari de Girona, es tracta d'una platja sense vigilància. 

DISCOVER Imatge d'un socorrista a Torredembarra
Les autoritats demanen precaució | Àngel Ullate

Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Bombers, Policia Local i dues ambulàncies es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets quan van rebre l'avís, tanmateix, en tractar-se d'una platja allunyada del nucli urbà, no va poder fer res per salvar la vida de l'home. 

Les autoritats demanen precaució

Les autoritats demanen precaució a l'hora d'anar a la platja per evitar situacions de risc que puguin acabar amb un resultat tan tràgic. I això es deu al fet que, malauradament, el succés de la platja del Rastrell de Roses no és el primer de l'any. 

Fa poques setmanes es va produir un altre ofegament mortal. En aquest cas a la Costa Daurada, específicament a Salou. Es tracta d'una dona de 68 anys que s'estava banyant en una platja sense vigilància. 

Emergències va rebre un avís i dues dotacions dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc dels fets, però les maniobres de reanimació no van fer efecte i la dona va perdre la vida.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

No massa lluny de Salou, a Cambrils, ja són tres les persones mortes a les platges durant el 2022. Tanmateix, no totes les defuncions corresponen a ofegaments mortals, ja que una de les víctimes va morir a la sorra. 

Per aquest motiu, s'ha de tenir molta precaució quan anem a la platja. L'ideal és anar a platges amb vigilància i fer cas de les banderes que assenyalen el nivell de perillositat a l'hora de banyar-se.