Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Nous detalls sobre l'atropellament de tren que va matar 12 persones a Castelldefels

La magistrada ha denegat a les famílies el dret a indemnització i les ha condemnat a pagar els costos del judici

Aquest any es compleixen 10 anys de l'atropellament massiu a l'estació de Castelldefels Platja que va posar fi a la vida de dotze persones i una dona va resultar ferida. Els fets van passar la nit de Sant Joan quan molts joves es dirigien cap a la platja. En un moment concret va arribar un tren amb massa gent i alguns d'ells es van quedar atrapats a l'andana. Fruit del pànic van decidir creuar per la via i un tren que venia en sentit contrari a 140 km/h els va atropellar.

Segons explica 'El Periódico', l'octubre de 2019 es van aportar noves proves sobre la responsabilitat d'Adif i Renfe en l'accident. Tot i això, no va ser suficient i la magistrada del cas va denegar a les famílies el dret a indemnització i les va condemnar a pagar milers d'euros de costos del judici. Ara, set de les dotze famílies han presentat un recurs d'apel·lació contra la decisió d'aquesta jutgessa.

Les famílies al·leguen que l'estació no complia les mesures de seguretat

L'informe que han presentat les famílies de les víctimes assegura que l'estació no complia algunes de les mesures de seguretat necessàries: l'andana no tenia les mesures correctes, la il·luminació i la senyalització eren insuficients i el pas de sota les vies no permetia evacuar les 1.800 persones que havien arribat de cop. A més, asseguren que protecció civil, sabent la previsible afluència de gent, no va reforçar la seguretat a l'interior de l'estació. La indemnització que els pertocaria és d'1,3 milions d'euros.

Paral·lelament, la magistrada va trigar 15 dies a sentenciar que ni Renfe ni Adif tenen res a veure amb aquesta tragèdia i que tot es va produir exclusivament per la imprudència i la temeritat de les víctimes. Les famílies asseguren, segons el mitjà citat, que «seguiran explorant totes les possibilitats, se senten maltractades i no tenen res a perdre».

També et pot interessar...