Els Mossos d'Esquadra intervenen en un episodi de tensió entre veïns i okupes a Manresa

Veïns del bloc afectat, al carrer Francesc Moragas, asseguren que viuen atemorits

Aquest dilluns 6 de gener, al voltant de les 20.00 hores, efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Manresa es van traslladar a un bloc de pisos del carrer Francesc Moragas, concretament als números 66, 68 i 70. Segons mitjans locals, un veí de la zona havia alertat d'una baralla entre diversos okupes i veïns del mateix bloc.

No era la primera vegada que els agents es traslladaven a aquest bloc, i és que ja s'havien produït moments de tensió entre els veïns i els okupes que s'havien instal·lat en uns despatxos buits, destinats a oficines i propietat del Banc Santander. La comunitat de veïns assegurava patir el comportament incívic i les amenaces de diversos individus.

Talls, amenaces i desperfectes

Els despatxos ocupats no tenien subministrament d'aigua i llum, fet que provocava que els okupes punxessin el quadre de llum i es produïssin talls d'electricitat constants que patien tots els veïns del bloc. En qualsevol cas, alguns residents a la zona asseguren que viuen amb por, ja que els okupes es passegen pel barri proferint amenaces i passejant-se amb gossos perillosos.

La tensió va esclatar durant el vespre d'aquest dilluns, quan un grup de veïns es va encarar contra els okupes. Va ser necessària la intervenció dels Mossos d'Esquadra per calmar els ànims i identificar als ocupants dels despatxos. De fet, un dels okupes va denunciar a la comunitat de veïns, assegurant que li van destrossar mobiliari i van intentar agredir-lo.

Per la seva part, els veïns neguen els fets que s'expressen a la denúncia i asseguren que les destrosses al bloc i les baralles es donen entre els mateixos ocupants.


Comentaris

envia el comentari