Nova informació sobre Tomás Gimeno: «Això demostra que és molt meticulós»

El passat del pare d'Anna i Olivia ajuda a dibuixar un perfil psicològic que podria facilitar la investigació

Mentre la Guàrdia Civil està centrada en les tasques de recerca del fons marí d'Anna i Olivia, desaparegudes a Tenerife, s'estan filtrant noves notícies sobre el pare i principal sospitós de la seva desaparició, Tomás Gimeno.

Alguns episodis del seu passat i les declaracions del seu entorn més proper, entre els quals trobem familiars, amics i, fins i tot, la seva actual parella, han servit als responsables de la investigació per establir un perfil psicològic que ajudi a trobar-lo.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les confessions dels seus cercles més pròxims han servit a les autoritats per descartar la possible col·laboració d'una tercera persona, però també per posar sobre la taula la «immaduresa personal» d'un home que alguns han qualificat d'«arrogant i seductor», tot i insistir que «no seria capaç de posar fi a la vida de les seves filles».

A més, en les últimes hores, el portaveu de la família d'Anna i Olivia, Joaquín Amills, ha concedit una entrevista a 'Espejo Público' per treure a la llum un episodi sobre Tomás Gimeno que posa de manifest alguns trets importants de la seva personalitat.

La personalitat de Tomás Gimeno

Durant la seva intervenció al programa de Susanna Griso, el portaveu de la família ha relatat un episodi protagonitzat l'any 2008 pel pare de les nenes desaparegudes. Un succés que ajuda a dibuixar una imatge de Tomás que no resulta gens afavoridora, però que pot ser clau per a la investigació.

Segons ha revelat Joaquín Amills, en aquell moment, Tomás Gimeno va cremar el seu vehicle, un Fiat groc, per cobrar la indemnització que li corresponia per incendi accidental. Encara que pugui semblar un fet aïllat que no té cap relació amb les nenes, la veritat és que es tracta d'un succés que serveixen per entendre com funciona el cap del principal sospitós de la desaparició de les seves filles.

«Demostra que Tomás és molt meticulós quan té un repte. I el tema del cotxe, més enllà de cobrar de l'assegurança, era un repte», ha explicat el portaveu al periodista Nacho Abad.

La recerca del fons marí per trobar a Anna i Olivia 

Les nenes d'1 i 6 anys van desaparèixer el passat 27 d'abril, quan el seu pare va decidir no tornar-les amb la seva mare, encenent totes les alarmes després de ser vist per última vegada, tot sol, pujant a bord d'una embarcació que va ser trobada a la deriva i sense ocupants al mig del mar.

Des de llavors, les autoritats i els equips de rescat treballen a contrarellotge per cel, mar i terra amb l'objectiu de trobar qualsevol pista que serveixi per resoldre el cas. Sense descartar cap hipòtesi, la Guàrdia Civil ha rastrejat el mòbil i els moviments bancaris de Tomás Gimeno.

També han interrogat les persones del seu entorn i inspeccionat totes les seves propietats, encara que en els últims dies les tasques de recerca s'han centrat en el fons marí, que s'està rastrejant amb un submarí i un sonar.

No obstant això, es tracta d'una hipòtesi que la mare de les nenes no accepta, ja que segueix tenint l'esperança que el seu exmarit hagi fugit amb les nenes, mostrant-se convençuda que les seves petites segueixen amb vida.


Comentaris

envia el comentari