Muntatge foto Esther López

Una nova pista al cas d'Esther López arracona un sospitós

El cas d'Esther López estaria més a prop de resoldre's

El cas d'Esther López segueix sense resoldre's, però s'ha fet un pas important durant les últimes hores. I és que unes noves pistes arraconen, cada vegada més, qui és, fins ara, el principal sospitós. Ens estem referint al seu amic Óscar, que va ser qui, pel que sembla, la va veure amb vida per última vegada.

Ara ell està sent investigat per diferents fibres trobades a casa seva, al cotxe i a les ungles de la jove.

Esther López i les noves investigacions del cas

La família de la val·lisoletana descobria fa uns dies una nova dada rellevant per a la resolució del cas. Es tracta d'unes anàlisis que es van realitzar al mòbil de la noia, que han situat el sospitós a Valladolid a les 08:49 del dia 13 de gener. Exactament, al número 65 del carrer Estación.

En aquests moments, els seus éssers estimats creuen que el cas podria estar més a prop de resoldre's. Sí, perquè s'han trobat uns resultats que arraconen cada cop més Óscar, el principal sospitós.

Segons s'ha revelat, el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil ha realitzat un informe molt aclaridor sobre les fibres que ha analitzat. Unes fibres que es van recollir a la casa de l'amic d'Esther, així com al vehicle.

Com es recull a l'informe, s'ha arribat a la conclusió que una de les fibres que es van recollir al terra de l'habitatge «s'ajusta pel que fa a les característiques físiques i a la composició química amb les fibres d'origen artificial i color beix que componen part del teixit de la jaqueta de la víctima».

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Les fibres analitzades deixen en evidència l'amic d'Esther López. | EP
 

Però això no ho és tot. Una altra de les fibres analitzades a la matrícula de l'automòbil es correspon pel que fa a les característiques, composició i color amb alguna cosa. Concretament, amb les dels mitjons de López.

Així mateix, no cal passar per alt tampoc que hi ha una altra pista que deixa encara més en evidència l'amic de la víctima. A les ungles, s'han trobat diverses fibres de color blanc que concorden amb les que formen part dels pantalons que el sospitós portava aquella nit.

D'aquesta manera, cobra més força la teoria que assenyala l'amic de la difunta com el responsable dels fets.

Encara que cap d'aquestes pistes no és concloent. En primer lloc, perquè la que s'ha trobat al seu domicili va poder ser fruit de la transferència per haver estat tot el dia junts. I en segon lloc, perquè les referents als teixits són molt comunes en nombrosos teixits actuals.

El cas d'Esther López continua avançant

El que li va passar a la noia continua sense resoldre's, però la investigació continua per poder aclarir realment què va passar i qui en va ser el responsable. I, en aquest sentit, les anàlisis donen suport en certa manera la principal hipòtesi que s'estudia.

Esther López somrient
Els investigadors estan analitzant ara el tabac d'Esther i el del seu amic. | Arxiu
 

Tot i això, encara cal esperar als resultats d'altres estudis que s'estan fent en aquests moments. Ens estem referint, per exemple, al del paquet de tabac Winston que es va trobar a la motxilla de la noia. S'hi està treballant a consciència per comparar-lo amb un altre trobat al cubell de les escombraries de la casa d'Óscar.

Exactament es vol saber si hi ha alguna relació entre tots dos. Es vol conèixer si hi ha «continuïtat o encaix mecànic entre tots dos». Així, es podrà determinar si «eren un únic element» en un primer moment.