Vincci Hotel Barcelona

Obliguen un hotel a readmetre una treballadora acomiadada irregularment a Barcelona

La dona estava embarassada en el moment de fer-la fora i havia denunciat un company per assetjament sexual

Un jutjat social de Barcelona ha obligat un hotel a readmetre i indemnitzar una treballadora acomiadada que havia denunciat prèviament assetjament sexual per part d'un company de feina. La dona, a més, estava embarassada  quan la van despatxar a finals del 2018. Tenia un contracte temporal, però el jutge creu que no es pot deslligar l'extinció del contracte de les denúncies per assetjament.

Argumenta que Vincci Hoteles no ha acreditat un menor volum de feina per justificar l'acomiadament, i més quan en paral·lel es  va ampliar la jornada laboral d'una altra persona. L'empresa havia argumentat que el procés havia perjudicat les reserves. Ara haurà de readmetre la treballadora, pagar-li els sous que no ha cobrat mentrestant i una indemnització de 10.000 euros.

La treballadora, que va interposar la demanda a través el gabinet jurídic de CCOO de Catalunya, havia denunciat l'assetjament sexual als responsables de l'hotel, i aquests, segons ella, li van demanar que no denunciés. Ella va presentar una denúncia a Inspecció de Treball, però aquesta no va trobar suficients elements per acreditar-lo. 

També et pot interessar...