Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones tallen les vies del tren a l'Estació de França de Barcelona.

Els Mossos investiguen els CDRs que van ocupar les vies de l'Estació de França

Va ser el passat 16 de gener, quan els independentistes protestaven per les detencions a Girona | Van bloquejar les vies durant vint minuts i es van retirar voluntàriament

Diverses persones tallen les vies del tren a l'Estació de França de Barcelona.
Diverses persones tallen les vies del tren a l'Estació de França de Barcelona, el 16 de gener. | Guillem RS

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'ocupació de les vies de l'Estació de França de Barcelona del passat 16 de gener per part dels CDRs. Segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari', la Comissaria General d'Informació, arran d'una denúncia per part d'Adif, està investigant per intentar identificar les persones que van ocupar les vies durant vint minuts el vespre del passat 16 de gener.

Protestaven per les detencions que havia fet aquell mateix dia la Policia Nacional a Girona en el marc d'una investigació, en aquell cas d'ofici, per l'ocupació de les vies de l'AVE de Girona el dia 1 d'octubre de 2018, per celebrar l'aniversari del Primer d'Octubre de 2017.  La manifestació va arrencar davant de la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana i va caminar direcció l'avinguda del Marquès de l'Argentera fins que va entrar a l'Estació de França.

L'ocupació va durar uns vint minuts

Diverses persones, algunes amb la cara tapada, van entrar la gran estació barcelonina i sense saltar cap mena de control ni trobar-se amb cap resistència per part d'agents de seguretat o de policia, i van accedir a l'andana i també van bloquejar les vies. Els manifestants van impedir la sortida de com a mínim un tren que tenia la seva hora de partida en aquell moment.

L'ocupació de les vies no va durar més de vint minuts i els mateixos concentrats van marxar de la zona de vies després d'explicar que es tractava d'una «acció simbòlica» per protestar per les detencions d'activistes independentistes per ocupar les vies a Girona.

Informació busca identificar les persones que van ocupar les vies

Segons ha pogut saber aquest mitjà, els agents de la Comissaria General d'Informació estan revisant les càmeres de seguretat de l'estació i altres imatges a les quals han tingut accés per identificar els autors d'aquesta ocupació i dirimir si existeix o no un presumpte delicte de desordres públics.

El Govern vol denunciar les detencions de la Policia Nacional

El Govern de Catalunya, de la mà del seu president, han avisat que presentaran una denúncia contra la Policia Nacional per les detencions de Girona que asseguren que van ser només per «fer por» als militants de l'esquerra independentista de Girona. El ministre de l'Interior espanyol, Grande-Marlaska, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, van defensar l'actuació de la policia en les detencions contra els independentistes.