Diverses persones durant una manifestació a Mataró aquest 21 de juny

Torna la por al Carmel: robatoris i amenaces d'un nou okupa

Ha assaltat establiments amb el «ganivet a la mà»

El problema dels okupes torna a sacsejar el barri del Carmel  de Barcelona. Després que arribés certa calma a la zona arran d'una frenada dels robatoris, baralles i amenaces a veïns i comerciants, un home torna a posar la por  al cos als habitants del Carmel.

L'individu ha okupat  el mateix immoble en el qual fa cosa d'un mes s'instal·laven també els temuts inquilins, ubicat al passatge Sigüenza. A més, segons avancen testimonis del veïnat a 'Metrópoli Abierta', es tracta d'un «toxicòman».

Assalts amb el «ganivet a la mà»

Fonts veïnals asseguren que l'okupa, de 35 anys i d'origen espanyol, es dedica ja fa setmanes a amenaçar i robar  els residents del barri del Carmel. De fet, l'home hauria assaltat  fins i tot establiments, com un comerç o un bar del barri on, segons els testimonis, hauria entrat amb el «ganivet a la mà» per robar-hi.

Les famílies, segons expliquen, viuen «amenaçades» i atemorides, en especial les que residenixen a prop de l'immoble que ha okupat l'individu en qüestió. Però ningú s'atreveix a denunciar-lo, segons confessen al mitjà citat, «per por». No obstant això, els veïns comencen a prendre mesures i ja han creat una mena d'esquadrons de seguretat pel barri.

A més, sembla que l'home podria tenir relació amb els anteriors inquilins de l'edifici, que ja van posar del revés el Carmel  un mes enrere, situació que va derivar fins i tot en un atac armat veïnal, davant la inacció de la policia contra els delinqüents. L'Associació de veïns torna a enfrontar-se ara a una delicada i perillosa situació al barri.

Xantatge a un empresari pel seu pis reformat

Però el Carmel  no és l'únic barri de Barcelona que pateix el problema dels okupes. Sense anar més lluny, la setmana passada un empresari de la ciutat comtal explicava també a 'Metrópoli Abierta' que havia hagut de pagar pel xantatge d'uns okupes

Malgrat el decret de l'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària del coronavirus,  les okupacions  a habitatges no s'han aturat en cap moment. Un dels punts més conflictius és el districte de Ciutat Vella, on setmanalment es repeteixen episodis d'aquesta mena. Els veïns demanen un increment de la seguretat davant aquest fet i els actes delictius derivats com ara els robatoris.