Els okupes estan en nou del onze pisos de l'edifici situat al barri del Putxet

Okupen un edifici amb piscina i fibra òptica a Barcelona

El que sembla el líder del grup ha afirmat que «a Barcelona deixen fer de tot»

La situació dels pisos okupats a Barcelona  és preocupant. Per exemple, al carrer de Ballester al barri del Putxet hi ha un edifici d’onze pisos que està pràcticament tot ple de forma il·legal, en concret els nou de l’escala que sempre estan buits, mentre que els dos restants són d’un propietari que els lloga a turistes, on s’han fet instal·lar fibra òptica mentre destrossen la comunitat.

S’han instal·lat en nou dels onze pisos de l’edifici

Per la seva part, segons han informat ‘TOT Barcelona’, la presidenta de la comunitat ha denunciat la presència d’aquest grup de persones que han anat okupant l’edifici davant dels Mossos d’Esquadra aquest passat dimecres 3 de juliol, unes dotze hores més tard de l’arribada dels primers okupes que van instal·lar-se en un dels baixos i, en qüestió de poc temps, ja s’havien apropiat de la resta de pisos buits.

L’edifici pertany al fons d’inversió Cerberus des del 2018, tot i que inicialment va ser una promoció de Caixa Terrassa del 2008, fins que el 2010 es va fusionar amb Caixa Sabadell i Caixa Manlleu, creant Unnim la qual va quedar absorbida pel BBVA el 2013. Destaca que aquesta finca té piscina comunitària i, a més a més, el sorprenent és que els okupes  s’han fet instal·lar fibra òptica, han punxat la llum i fan servir l’aire condicionat «a tot drap», explica la presidenta, però el pitjor és que haurien defecat al pàrquing i a la piscina.

Han instal·lat fibra òptica i han punxat la llum

En aquest sentit, la presidenta ha lamentat: «Han trencat panys, han tret els bombins  per poder entrar, han punxat la llum, i s'han fet instal·lar fibra òptica!». També ha explicat el seu intent per parlar amb l’home que sembla el líder del grup: «Em va dir que ell havia donat l'adreça i el DNI i que l'havia pagat i que la companyia no hi veia cap pega. Jo li vaig dir a l'instal·lador que eren okupes i em va dir que ell rebia ordres de la companyia», i afegeix, «Sé que a Barcelona l'habitatge és un problema i que molta gent no se'l pot pagar, però  aquesta gent no semblen necessitats, si es poden pagar la fibra òptica».

Pel que fa a la llum, l’han punxat: «Un dels dies que he anat a parlar amb ells em van obrir la porta i de sobte vaig notar com una bufetada d'aire fred. Tenien l'aire condicionat a tot drap, i això ho paga la comunitat de propietaris, és clar». En comunicar-se amb Endesa per comprovar, la companyia elèctrica es va posar en contacte amb Cerberus perquè reclamessin l’acceleració de la denúncia i mentrestant han enviat brigades per netejar el pàrquing. La presidenta, però, està impactada pel que li va dir el líder dels okupes: «Tothom sap que aquí a Barcelona deixen fer de tot».

També et pot interessar...