Detenen una organització criminal formada per 15 persones

Cau una organització criminal que hauria guanyat més de 185.000 euros venent a Barcelona

Els 15 integrants tenien cultius a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu, tràfic i distribució d'haixix i marihuana  amb la detenció de quinze persones. La investigació va començar l'octubre del 2018 amb la intervenció, a la Zona Franca de Barcelona, d'un transport de  22 Kg de marihuana  en un vehicle que intentava evitar la policia.

La policia va descobrir que darrere del transport de cabdells de marihuana hi havia una organització  liderada per dues persones d'origen serbi  que disposaven de tres cultius de cànem interiors a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou, a més d'un quart que s'estava instal·lant a Lloret de Mar.

L'organització tenia tres cultius a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou
L'organització tenia tres cultius a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou | Cedida

Més de 185.000 euros guanyats

Els investigadors calculen que l'organització podria haver guanyat més de 185.000 euros per la venda i distribució de la droga. Amb les collites dels tres cultius, l'organització tenia droga  per traficar i també per distribuir-la al detall  des d'una associació cannàbica del districte de Ciutat Vella de Barcelona. 

El 29 de maig passat es va fer l'operatiu que va permetre detenir les quinze persones, tres de nacionalitat sèrbia, dos d'espanyola, una d'equatoriana, una de peruana, set d'italiana i una de búlgara com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'organització criminal. També es van fer divuit escorcolls domiciliaris al Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme. 

El dispositiu també va permetre desmantellar l'associació cannàbica i les quatre plantacions on es van intervenir un total de  1.479 plantes de cànem en la fase final de creixemet i 3.683 esqueixos. A més, es van localitzar 15kg de cabdells de marihuana  preparats per a al seva distribució, 22 kg d'haixix i un total de 38.000 euros en metàl·lic. Els detinguts van passar a disposició judicial el 31 de maig i el jutge va decretar presó per a un d'ells i llibertat amb càrrecs per a la resta. L'operació continua obert a i no es descarten més detencions. 

També et pot interessar...