Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic de l'amo i el seu gos.

Óscar, el jove trobat mort dues setmanes després amb el seu gos al costat

King no es va separar del seu amo i va ser trobat exhaust i desnodrit al costat del cadàver

El gos és el millor amic de l'home, i històries esgarrifadores com aquesta ho demostren sense cap dubte. King, un gos de la raça golden retriever, ha estat dues setmanes al costat del seu amo en un paratge aïllat. Les autoritats el van trobar viu, però demacrat, al costat del cadàver del seu amo.

Óscar Alejandro Hernández, un jove aficionat al senderisme, va desaparèixer el 16 de març a Califòrnia (Estats Units). El noi va sortir amb el seu gos d'excursió, però sembla que va patir un contratemps i va estar agonitzant. King, el seu escuder fidel, no es va separar del seu costat ni després de mort.

La policia de Los Angeles va trobar el jove de 29 anys mort, sense signes aparents de violència. Encara hi ha algunes incògnites per aclarir, però la realitat és que el jove estava mort amb el seu gos al costat. L'animal, esgotat i desnodrit, va ser portat a una clínica veterinària per rebre'n les cures.

El van buscar durant dies

Óscar Alejandro, un jove llatí resident a Los Angeles, va sortir d'excursió a mitjans de març. La seva família va denunciar la desaparició el 16 de març, després de no saber-ne res ni poder posar-se en contacte. El noi havia sortit amb el seu gos al parc natural de Griffith, que abasta més de 1.600 hectàrees.

Imatge de l'amo i el seu gos.
King va ser trobat demacrat al costat del cadàver del seu propietari. | CatalunyaDiari

Experts en rescats de muntanya i un ampli dispositiu de cerca es van posar en marxa per buscar el desaparegut. També van difondre la seva imatge i van organitzar batudes amb un grup de voluntaris. Després de diverses jornades de tasca dificultosa, els bombers i la policia van trobar el cadàver.

Dijous 31 de març, a les 07.12 hores, van localitzar el cos sense vida de l'excursionista desaparegut. Al costat del cadàver hi havia King, visc encara que molt cansat i afamat. «El gos estava demacrat», assenyalen les autoritats, «però aquest amic lleial mai no es va apartar del seu amo».

Incògnites a l'aire

De moment no han donat a conèixer les causes de la mort, tot i que descarten una mort violenta. Tampoc no saben si el noi portava mort des dels primers dies o va estar agonitzant amb el seu gos al costat. L'autòpsia ajudarà a revelar totes aquestes incògnites que encara segueixen a l'aire.

L'únic que és cent per cent segur és que King va decidir no separar-se del seu amo malgrat l'adversitat. Pot ser que el seu propietari morís els primers dies i hagi estat vetllant el cadàver fins que el van trobar. O que per alguna raó Óscar patís un contratemps i el seu gos l'acompanyés fins a la mort.

El gos estava desnodrit i va patir les inclemències del temps pròpies d'aquesta zona. Però res no va ser més fort que la seva ferma voluntat de romandre al costat d'Óscar, i així va ser com ho van trobar dues setmanes després. El gos s'està recuperant, i a partir d'ara haurà d'aprendre a viure sense amo.

King ha fet la volta al món

El parc Griffith, on va desaparèixer Óscar, és una extensió de senders i barrancs de més de 1.600 hectàrees. Per ella discorren tota mena de camins, vessants i zones verdes que són l'atractiu per a molts aficionats al senderisme. A més, hi ha un observatori, un jardí botànic i un zoològic.

Barallen com a principal hipòtesi que Óscar sofrís un esvaïment i morís per causes naturals. Els exàmens forenses ajudaran a conèixer més detalls sobre aquestes circumstàncies. Però en tot cas, King ja ha fet la volta al món pel seu exemple de commovedora lleialtat.

El cas ha estat molt comentat a les xarxes socials, i molts usuaris van desitjar una ràpida recuperació a l'animal. Els equips de rescat van publicar alguna imatge del gos, on s'aprecia que estava desnodrit i exhaust. Una imatge que demostra una vegada més la lleialtat d'aquests animals.