ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

PACMA denuncia maltractament animal en una prova de tir i arrossegament de cavalls a València

A les imatges s'aprecia com l'animal, carregat amb un carro de sacs, es desplaça amb dificultat i finalment cau desplomat a terra

 

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha publicat un vídeo en el que denuncia que un cavall es va desplomar d'esgotament este diumenge en una prova de tir i arrossegament celebrada en la localitat valenciana de Riba-roja de Túria, dins de la comarca de Camp de Túria.

 

En les imàtgens, captades pels activistes de PACMA i difoses a través de xarxes socials, s'aprecia com el cavall, carregat amb un carro de sacs, es desplaça amb dificultat mentres que algunes persones tracten de què es moga. A pesar de tot, finalment, l'animal cau desplomat en terra.

 

PACMA ha destacat que este vídeo és «una altra mostra més de què el maltractament animal en el tir i arrossegament és la norma, no l'excepció». En un comunicat, ha afirmat que el col·lectiu portava «un any sense acudir a documentar cap campionat de tir i arrossegament».

 

«En el primer concurs al qual hem anat, després de tot este temps, hem sigut testimonis d'unes imàtgens que encongixen el cor a qualsevol que tinga un mínim d'empatia i respecte pels animals», ha lamentat.

 

El partit animalista ha posat l'accent en què «fa pocs dies Itàlia s'indignava amb el tir i arrossegament» en València després de, segons subratlla, «fer-se viral en este país un vídeo sobre la violència d'esta pràctica».

 

 

De fet, l'alcalde de València, Joan Ribó, es va pronunciar preguntat sobre este vídeo assegurant que la tendència de l'Ajuntament és «anar suprimint gradualment tots els elements que suposen una agressió als animals, perquè correspon a la nova manera de pensar dels éssers humans», encara que va puntualitzar que hi ha pràctiques «que vénen de la cultura que no volem tancar de colp».

 

PACMA ha recordat que fa dos anys es van captar ja «unes duríssimes imàtgens gravades en diferents campionats de tir i arrossegament en algunes poblacions valencianes, que recollien punyades al cap als cavalls, colps en els testicles, puntades i insults».

 

També pots llegir...