Un pare i el seu fill, ambdós metges, moren de Covid-19 amb setmanes de diferència

La seva història ens recorda que, rere les xifres de defuncions, hi ha noms i cognoms

Cementiri
Un pare i el seu fill, professionals mèdics, moren per coronavirus a Florida | Catalunya Diari

La pandèmia està deixant enrere històries de vides truncades, pèrdues familiars insubstituïbles i adeus massa aviats a persones que estimem. Està clar que, més enllà de les xifres diàries de morts hi ha històries reals, amb nom i cognom. És el cas d'un trist succés que ha tingut lloc a l'estat de Florida, als Estats Units, on han mort a conseqüència de la malaltia un pare i un fill, ambdós metges. 

Pare i fill acaben morint de coronavirus amb cinc setmanes de diferència

Tal com recull la CNN, els dos professionals sanitaris han perdut la vida amb tan sols unes setmanes de diferència. Es tracta del doctor Carlos Vallejo, de 57 anys, i el seu pare, doctor Jorge Vallejo, de 89 anys i origen cubà. Els dos van ingressar en el mateix centre hospitalari després de donar positiu en Covid-19. Segons Charlie, el fill del doctor Carlos, la seva situació ha anat evolucionant de matera negativa, i finalment, els dos van acabar perdent la batalla amb cinc setmanes de diferència. 

Jorge Vallejo va ser ginecòleg a Miami, tot i que ja feia un temps que s'havia jubilat. Durant la seva trajectòria professional, va guanyar molt de prestigi, i s'havia convertit en un professional estimat. Un dels seus majors èxits va ser ajudar personatges famosos com Celia Cruz a donar a llum a un dels nadons més petits del món, amb 22 setmanes i 425 grams. 

«Ha mort com un heroi»

Jorge va tenir un total de tres fills, i tot ells, inspirats per la seva història, van optar per dedicar-se a la medicina. El protagonista de la trista història, Carlos, va ser un dels molts professionals que, mentre lluitaven contra la malaltia, van acabar contagiant-se. Ell es va assabentar de la mort del seu progenitor a través d'una videotrucada. 

Posteriorment, el seu estat va evolucionar negativament, i cinc setmanes després de perdre el seu pare, tres de les quals a l'UCI i dues connectat a un respirador, el professional també va acabar morint, el passat 1 d'agost. Segons el seu fill, Charlie, no tenia cap afectació prèvia que indiqués aquest trist final. «Ha mort com un heroi», ha assegurat la família. 


Comentaris

envia el comentari