Imatge de la façana de l'edifici de Sallent, al Bages, on ha mort una nena de 12 anys després de caure pel balcó.

El pare de les bessones que van caure pel balcó era a casa: no va poder fer-hi res

A l'institut no havien detectat problemes de bullying amb les dues germanes bessones

La tragèdia de Sallent continua portant cua. Una nena de 12 anys i la seva germana bessona van saltar pel balcó pels volts de les tres de la tarda d'ahir dimarts, 21 de febrer. La primera va morir i la segona, en estat greu (però estable), està hospitalitzada. 

Ara, la investigació sobre les bessones de dotze anys de Sallent apunta a un salt voluntari per problemes en l’àmbit familiar. De fet, el pare de les dues nenes era a casa en el moment de la tragèdia, però no hauria pogut fer res per a evitar-la. 

El pare era a casa

Els Mossos d'Esquadra descarten des del principi dels fets indicis de criminalitat. De fet, al costat del balcó a través del qual van saltar van trobar-hi dues cartes escrites a mà i dues cadires des d'on s'haurien enfilat. 

Les nenes estaven treballant amb els psicòlegs de l'institut on anaven al Bages, i per això el centre educatiu no havia activat cap protocol. De fet, des del mateix centre revelen que no havien detectat problemes de bullying amb les dues germanes bessones. 

Imatge de la policia de Sallent al carrer.
La Policia Local de Sallent a l'exterior de l'edifici on van tenir lloc els fets. | ACN

La família, d'origen argentí, feia pocs anys que s'havia traslladat a Sallent. Les persones que tinguin pensaments suïcides poden trobar suport i ajuda en els telèfons 061 i 024. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Encara estem impactats»

L'alcalde del municipi, Oriol Ribalta, va titllar la mort de la nena de 12 anys després de caure pel balcó d'una notícia «tràgica» per al municipi de Sallent, al Bages

«Estem encara impactats i colpits pel que ha passat. Acabo de signar un edicte en què decreto el dia d'avui, demà i demà passat dol a tot el municipi. Ens posem a disposició amb tots els mitjans que tenim per atendre totes les persones que ho puguin necessitar», va comentar. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!