VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

URGENT

Quim Torra demana aturar els aldarulls a Catalunya

La parella que es va perdre al Puigpedrós a l’octubre ha de pagar el rescat

Els Bombers argumenten que anaven ben equipats i que van demanar ajuda per motius justificats
La parella que es va perdre al Puigpedrós dos dies no haurà de pagar el rescat per falta de negligència | Cedida

 

La parella que es va perdre el 27 d'octubre al Puigpedrós, a la Cerdanya, no pagarà el seu rescat. Així ho ha decidit la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis després que un informe dels Bombers argumentés que els excursionistes no van incomplir cap dels tres supòsits fixats en la normativa: no portar l'equip adequat, demanar els serveis de salvament sense justificació o anar per zones que estiguin senyalitzades com a perilloses o d'accés prohibit.

 

Així ho han confirmat a l'’ACN’ fonts dels Bombers. El fet que la responsable del refugi de Malniu els advertís del mal temps que feia no és prou motiu com per considerar que van ser imprudents i hagin de pagar el rescat.

 

Un centenar de persones es van mobilitzar durant el rescat

El dispositiu per rescatar aquesta parella de Sabadell va mobilitzar un centenar de persones de diferents cossos. L'home i la dona van aguantar dues nits amb temperatures de fins a set graus negatius. Un helicòpter de la Gendarmeria francesa els va localitzar finalment a la zona de Malforat el 29 d'octubre. Portaven roba d'abric, aliments i líquids.

 

Durant el 2018 els Bombers han remès factura per tres incidents, dos per avisos falsos o innecessaris i un tercer per escalada en una zona tancada per esllavissades.

 

La recerca va durar dos dies

Els Mossos feien públic al seu Twitter la cerca dels dos desapareguts a data del 28 d’octubre de 2018. La parella en qüestió eren un home de 57 anys i una dona de 43 anys, residents a Sabadell. Segons els informes la responsable del refugi de Malniu, on s’allotjaven, ja va avisar a la parella del mal temps, el qual els va acabar retenint a la muntanya.

Comentaris