Pares de Julen

Els pares de Julen demanen presó a l’amo del pou per l’homicidi del seu fill

La Junta d'Andalusia li ha obert expedient per infracció molt greu en matèria de seguretat minera

L’amo de la finca on estava el pou per on va caure Julen a Totalán, Málaga, ha estat imputat per homicidi imprudent i, ara, els pares del petit de dos anys que va morir el passat 13 de gener demanen tres anys i sis mesos de presó per David.

Negligència «extremadament greu»

Així ho ha explicat Antonia Barbas, l’advocada de la família, a Efe, qui  lamenta que l’home no hagi demanat perdó i que «només s'ha limitat a acusar el pouer, a l'equip de rescat i als pares a fi d'intentar evadir una responsabilitat clara», quan la seva negligència és «extremadament greu». En l'escrit acusatori s'assenyala que en aquest cas «concorren multitud d'infraccions normatives» i es recorda que la mateixa Junta d'Andalusia li ha obert expedient per infracció molt greu en matèria de seguretat minera.

També s’indica: «Estem davant una persona que ha prescindit de l'observança de qualsevol mesura de seguretat i no va obtenir els permisos administratius reglamentaris  per a la construcció que escometia», quelcom que va ser «determinant en el resultat produït». A més «no va advertir o va senyalitzar la presència del pou de cap manera, sent extremadament greus els resultats generats per aquesta imprudència, la defunció d'un nen de dos anys» i, a més, acusa els pares «de no cuidar del seu fill».

Per tot això, la lletrada de la família entén que en aquest cas cal tenir en compte «la gravetat de l'acció de l'acusat, per l'acció i pel resultat d'aquesta, així com la seva pròpia conducta». Així, la Fiscalia va presentar el mes passat el seu escrit acusatori i demana tres anys de presó per a l'amo del terreny pels mateixos criteris, ja que no havia senyalitzat ni advertit la presència del pou.

També et pot interessar...