Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de Mario Biondo, el marit mort de Raquel Sánchez Silva

Els pares de Mario Biondo, impactats en descobrir qui és el verdader assassí

Mario Biondo no es va suïcidar

La mort de Mario Biondo continua a l'ordre del dia. Després de nou anys, s'ha obert un nou capítol en aquesta esgarrifosa història. I és que tot apunta que la família del càmera està molt a prop de saber tota la veritat.

El 30 de maig de 2013, el llavors marit de la presentadora espanyola Raquel Sánchez Silva va aparèixer penjat a la biblioteca de casa seva a Madrid.

Des d'aleshores, els mitjans de comunicació tant espanyols com italians han estat especulant sobre el que va passar aquell fatídic dia. I encara que tot apuntava que es tractava d'un suïcidi, sembla que aquesta teoria està a punt d'ensorrar-se.

Pla de Raquel Sánchez Silva i el seu difunt marit Mario Biondo
Mario Biondo va aparèixer mort al domicili que compartia amb la presentadora. | Europa Press
 

Ara, el jutge d'instrucció de Palerm ha decidit deixar plasmat en un paper allò que la família de Mario Biondo ha estat defensant durant tots aquests anys.

La mort de Mario Biondo continua sense esclarir-se

Mario Biondo no es va suïcidar o, si més no, això és el que ha assegurat el jutge encarregat del cas. Després de dur a terme dues autòpsies, diverses consultes medicolegals i unes investigacions informàtiques, la Justícia italiana li ha donat la raó, per primera vegada, a la mare del càmera.

I és que, durant tots aquests anys, la que va ser sogra de Raquel Sánchez Silva ha assegurat que el seu fill no es va llevar la vida, com es va dir al seu moment.

«Ell no es va suïcidar, no era drogoaddicte, no va morir en un joc eròtic. No sabem qui el va matar, però almenys li hem tornat la dignitat», assegura Santina D'Alessandro.

Foto dels pares de Mario Biondo, Pippo Biondo i Santina D'Alessandro.
Els pares de Mario Biondo estan disposats a arribar fins al final. | GTRES
 

«Els elements que s'extreuen de l'expedient del Ministeri Públic suggereixen que Mario Biondo va ser assassinat per mans desconegudes i posteriorment col·locat en una posició capaç de simular un suïcidi», ha assegurat el jutge de Palerm, Nicola Aiello.

Aquesta conclusió per part d'Aiello xoca amb el que els dos fiscals del cas van establir al seu moment. El 2020 el fiscal ordinari va demanar que s'arxivés la mort de Mario Biondo, sustentant la tesi del suïcidi.

Per part seva, el del Ministeri Públic, primer, va demanar l'expedient, però finalment va actuar com el primer i va arxivar el cas dues vegades, sempre arribant a la mateixa conclusió.

Ara, el jutge de Palerm ha sentenciat que Mario Biondo va ser assassinat i que els seus assassins han estat fingint durant tots aquests anys.

«Els investigadors espanyols tenien pressa per tancar el cas, no va ser de manera superficial, sinó intencionada, qui sap què havia descobert Mario», assegura la seva mare.

«Tot el que sé és que l'assistenta el va trobar mort a casa i que la porta estava tancada per dins. Així que l'assassí tenia les claus», ha apuntat tot seguit.

Encara hi ha misteris sense resoldre

La mare de Mario Biondo ha defensat l'honor del seu fill durant tots aquests anys. I és que, malgrat estar convençuda del seu assassinat, encara té dubtes sobre com van passar els esdeveniments.

Segons Santina Biondo, a aquest cas encara li falten moltes peces perquè pugui ser resolt. Una de les principals proves eren els rastres de cocaïna a l'orina de Mario, però que, en una anàlisi posterior, van desaparèixer.

A més, també apunta que el seu fill tenia plans de futur que eren totalment incompatibles amb el suïcidi de què ens han parlat en aquests 9 anys.

Imatge de Mario Biondo i la seva mare Santina D'Alessandro
La Justícia italiana li ha donat la raó a Santina. | Cedida
 

Ara, el jutge d'instrucció ha reconegut que els magistrats italians han fet tot el possible, però que el temps que ha passat ha jugat en contra i ara la possibilitat d'identificar els assassins és baixa.

També ha dedicat unes paraules als investigadors espanyols. «En el moment de la troballa del cadàver s'haurien d'haver dut a terme activitats de recerca que no es van fer».

A més, ha posat èmfasi en «les innombrables contradiccions a les declaracions de la vídua de Biondo».