Mà d'un ancià agafant el d'un infant

Es fa passar per l'avi per segrestar una nena de 4 anys en una escola espanyola

La menor va aconseguir alliberar-se del seu segrestador mossegant-li la mà i el succés ha generat una onada de pànic

Un home ha intentat segrestar una nena de quatre anys a la vora d'una escola de Santander. Segons va revelar el pare de la menor, el presumpte segrestador es va fer passar per l'avi de la nena per emportar-se-la. Tot va acabar bé, però el cas ha generat una onada de pànic a les escoles.

El programa 'Espejo Público' d'Antena 3 ha destapat el cas de l'intent de segrest a un col·legi de Cazoña, a Cantàbria. El pare va denunciar els fets a les xarxes socials, i l'espai televisiu s'ha fet ressò del que va passar mentre la Policia Nacional investiga els fets esdevinguts.

Segons el pare, un home va aixecar la mà i la nena se'n va anar amb ell pensant que era el seu avi. Les empleades van deixar que la nena s'allunyés, pensant que efectivament era un familiar. Tot va passar molt ràpidament, a la sortida de l'escola, sense que ningú s'adonés que es tractava d'un intent de segrest.

Vigilància a la sortida de les escoles

Els fets van succeir al col·legi Santa Maria Micaela, ubicat al carrer Joaquín Bustamante de Santander. L'incident ha causat preocupació a la comunitat educativa. Sobretot als pares, que posen en dubte els actuals protocols de seguretat a la sortida de les escoles.

Col·legi a Cazoña, Santander, on ha tingut lloc el succés
Col·legi a Cazoña, Santander, on ha tingut lloc el succés | GTRES

Quan la nena es va adonar que aquell home no era el seu avi li va mossegar la mà i se'n va alliberar. La mossegada va provocar que el presumpte segrestador fugis caminant ràpidament, davant la mirada estupefacta dels testimonis. «Gràcies a déu la nena està bé, i no hem de lamentar res pitjor», va aclarir el progenitor.

Tant el pare com el col·legi han presentat una denúncia davant de la Policia Nacional, amb l'esperança de poder trobar el presumpte segrestador. El pare ha exculpat el col·legi en la seva intervenció televisiva, però les autoritats demanen que no es generi una alarma social. De moment, ja han reforçat la vigilància policial a les escoles de la zona.

Àlex, en el record de tots

A la ment de tots hi ha el crim d'Álex, un nen de nou anys que va ser segrestat i escanyat el 29 d'octubre passat a Lardero, La Rioja. El petit jugava amb més nens quan Francisco Javier, un assassí reincident, se'l va emportar creient que era una nena. En descobrir l'error, i per por de ser descobert, el va assassinar.

Els fets van passar la vigília de Halloween, motiu pel qual el nen anava disfressat. El tràgic succés va posar en dubte el sistema penitenciari, ja que Francisco Javier havia estat posat en llibertat sense haver-se reinserit.

Primer plànol de Francisco Javier
Francisco Javier va segrestar i va matar un nen de 4 anys a Laredero | Cedida

De fet, en sortir de la presó es va instal·lar en un habitatge a prop d'una escola i un parc infantil a Lardero. Els veïns asseguren que ja havia intentat endur-se algunes nenes a casa.

El relat del pare

Francisco Toretto, el pare de la nena, ha confirmat que es troba bé i ha explicat els fets. Segons afirma, l'elecció va ser aleatòria perquè era la que estava a primera fila en sortir de classe. Va ser un moment de confusió, i per això considera que cal comprendre i no posar la responsabilitat sobre la professora.

El pare ha aclarit que ell no hi era perquè va anar a buscar la filla gran. Temps després, en retrobar-se, la seva filla li va dir plorant que havia pensat que era l'avi, però en adonar-se'n li va mossegar la mà i es va posar a plorar.

Després, el pare va rebre un àudio de WhatsApp en què una dona li explicava que van intentar endur-se el seu fill en un poble proper. «El nen anava passejant el gos de nit, i aquesta persona, que anava en una furgoneta blanca, va perseguir un altre nen l'endemà», relatava la dona.