Patricia, madre de Gabriel, en la segunda sesión del Juicio contra Ana Julia Quezada

Patricia, mare de Gabriel, declara mirant Ana Julia: «Ets rematadament dolenta»

Ha declarat sense biombo, davant l'assassina confessa del menor

Dolor en el rostre de la mare de Gabriel Cruz. Patricia, la mare, ha declarat aquest dimarts a porta tancada però sense biombo, davant l'assassina confessa del seu fill, Ana Julia Quezada, que reconeixia el mateix matí haver matat el menor. 

De fet, Patricia havia de declarar sense contacte visual amb l'acusada, qui a més, segons les últimes informacions, podria haver intentat enverinar el petit Gabriel en dues ocasions abans d'acabar finalment amb la seva vida el 27 de febrer de 2018. Però ha optat per fer-ho veient «la cara de l'assassina». I ha parlat amb veu intensa i sense tartamudejar: «Ets dolenta, molt dolenta, rematadament dolenta».

També han declarat el pare de Gabriel, l'àvia una cosina menor

Patricia ha estat a la sala durant 40 minuts, responent preguntes de l'acusació i la defensa. També ho ha fet el pare de Gabriel, Ángel Cruz, qui si ha optat per no veure la cara a la seva exparella sentimental i autora del crim, així com l'àvia i una cosina menor d'edat del nen. Han respost les qüestions durant 30, 15 i 8 minuts respectivament, afavorint una jornada àgil, en comparació amb la del matí. 

Els pares de Gabriel han abandonat el Palau de Justícia d'Almeria per separat. Primer ella, sempre acompanyada del seu psiquiatra. I després Ángel, que ha acudit al judici amb la seva mare, la cosina menor del nen i diversos familiars que els acompanyaven per donar-los suport en tot moment. Agraïments per la solidaritat i afecte rebuts i constants mirades al cel han marcat la sortida de la família Cruz.

Patricia, madre de Gabriel, en la segunda sesión del Juicio contra Ana Julia Quezada
La mare de Gabriel ha optat per declarar mirant als ulls a l'assassina confessa del seu fill | Europa Press (Rafael González)

 

Segons el lletrat, «és tot molt obvi»

El lletrat del cas, Francisco Torres, titllava la jornada de «molt dura», tot i que, segons deia, no s'ha aportat «res nou». «Crec que és tot molt obvi i que el que fa falta és que nou persones, que són el jurat popular, ho vegin exactament igual que jo», ha dit. Insistia, a més, en la «maldat infinita, la fredor terrible» de l'acusada. 

També et pot interessar...