Crystal Paula González a la neu

Paula, l'esportista morta en caure de més de 200 metres: era mare de 4 filles

El món del senderisme es troba consternat

Crystal Paula Gonzalez-Landas ha mort recentment als 56 anys mentre practicava senderisme. Estava intentant escalar el Mount Blady, de 1.278 metres, a Califòrnia. La dona, senderista i 'influencer', era famosa al món d'aquest esport i molta gent la coneixia amb el sobrenom 'la reina del senderisme'.

Segons alguns mitjans estatunidencs, Paula caminava al gelat Baldy Bowl a Mount Baldy. Allí va perdre la vida quan es va precipitar en un pendent gelat. La dona va caure entre 500 i 700 peus d'alçada, aproximadament uns 200 metres.

Van ser les difícils condicions climatològiques el que va fer que la senderista patís el tràgic accident: va perdre l'equilibri al pendent i va caure per un precipici. Les recents borrasques a Califòrnia van ser les causants de les males condicions per la neu i el gel.

Paula va publicar un vídeo minuts abans de la tragèdia

Paula solia compartir amb els seus contactes de Facebook totes les seves gestes de manera inspiradora i motivadora: documentava les ascensions i les excursions que duia a terme. De fet, d'aquell mateix dia hi ha publicats un parell de vídeos que va pujar a la xarxa social.

En un dels vídeos, gravat dies abans de l'accident, volia mostrar les condicions de la neu. Aquesta lliscava vessant avall constantment, per la qual cosa l'excursionista va relliscar en alguna ocasió. «Aquesta cosa és perillosa. Compte, excursionistes!», comentava al vídeo.

L'altre vídeo és del matí de l'accident, quan encara era de nit, moments abans de la catàstrofe.

Al Comtat de San Bernardino, el Departament del Sheriff va rebre l'emergència gràcies al dispositiu GPS que portava un dels excursionistes que acompanyaven Paula. El canal 5 de la televisió de Los Angeles KTLA va mostrar les paraules de la policia. Els agents van comunicar que «l'excursionista estava en un vessant costerut i gelat», envoltada de nombrosos excursionistes que van ajudar en tot el que van poder.

Un helicòpter de rescat va acudir al lloc dels fets per socórrer-la, però, un cop allà, no hi van poder fer res. Paula va ser traslladada a l'hospital més proper, però la gravetat de les ferides va provocar que no arribés amb vida al lloc.

La família va recaptar fons per pagar les despeses fúnebres

Qui va donar a conèixer la notícia de la seva mort en va ser una de les seves quatre filles. La família va obrir un compte a GoFundMe per recaptar diners i poder pagar l'enterrament de Paula. Demanaven un total de 30.000 dòlars (uns 27.700 € aproximadament) i van arribar a sobrepassar la xifra.

Crystal Paula González amb una jaqueta blava
Paula va morir a conseqüència de les ferides causades per la dura caiguda. | Facebook @paulagonzalez65

Jasmine Rosado, la filla que va comunicar la mort de la seva mare, dedicava en un escrit algunes paraules per a l'excursionista. «Molts la van conèixer com la reina del senderisme que balla o la senderista de la vida. Va ser coneguda a la comunitat per les seves intrèpides caminades i la seva dosi diària d'inspiració». Afegia que la seva mare era «la personificació de la força, l'amor i la bellesa». També expressava que «era un far de llum per a tots els que la coneixien i sempre estava disposada a ajudar».

No és la primera persona que mor en aquesta muntanya

La 'infulencer' havia aconseguit amb anterioritat arribar al cim més alt dels Estats Units continentals, la Muntanya Whitney, el cim de la qual arriba als 4.421 metres d'alçada. Es troba a la serralada de Sierra Nevada, a Califòrnia.

La veritat és que Paula era una senderista molt experimentada. Tanmateix, segons el Departament del Xèrif de San Bernardino, ha estat la segona persona que perd la vida a Mount Baldy. «Avisem els excursionistes que vinguin preparats i caminen de manera responsable», reclamaven des del Departament.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp