YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Perd la vida un bebè de 4 mesos aixafat pels seus pares al llit a Espanya

Tots dos han confirmat que estaven sota els efectes de l'alcohol

Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil, aquí en una imatge d'arxiu, no ha pogut fer res per salvar la vida del nen. | ACN

Terrible esdeveniment que ha tingut lloc la matinada d'aquest mateix divendres a Espanya, concretament a la localitat d'Alhama, a Múrcia. Uns pares haurien provocat de manera involuntària la mort de nadó acabat d'arribar al món, de tan sols 4 mesos de vida, mentre dormien amb ell. Es van ficar al llit al llit amb el nadó, segons informa 'Diario de Múrcia', com feien habitualment, però ho van fer en estat ebri; i el van aixafar sense adonar-se'n durant la nit, segons apunten les primeres hipòtesis, encara que la investigació per part de la Guàrdia Civil continua en peu. En concret, s'investiga el matrimoni per homicidi per imprudència greu.

Els fets van passar aquest divendres, de matinada, a la casa de la localitat murciana d'Alhama on viu la família, una parella d'origen llatinoamericà amb cinc fills a càrrec, fins aquesta passada matinada. La policia va rebre l'avís dels pares i es va dirigir al costat dels serveis d'emergència al lloc dels fets, on desgraciadament van comprovar que el nadó havia perdut la vida. Van acudir a l'habitatge un metge, un infermer, una desena d'agents de la Policia Local d'Alhama de Múrcia, agents de la Guàrdia Civil, la Policia Judicial, un forense, el jutge i un secretari judicial.

La policia va poder comprovar també en aquell moment que els pares es trobaven sota els efectes de l'alcohol. De fet, se'ls va realitzar el test d'alcoholèmia i, per descomptat, van donar positiu. Van ser ells mateixos els que confirmarien que la nit anterior estaven sota els efectes de l'alcohol.

El nadó hauria mort aixafat pels pares

Després d'haver ingerti molt d'alcohol, la parella es va ficar al llit per dormir amb el seu nadó, cosa a la que estaven acostumats des que el nadó havia arribat al món, segons informa el mitjà citat. Una cosa que ja de per si comporta cert risc per a qualsevol petit, més encara tenint en compte l'estat d'embriaguesa en què es trobaven els progenitors. En despertar, van saltar totes les alarmes: els pares es van adonar a el moment que el nadó no responia a res ni reaccionava, i és que havia mort. El matrimoni va cridar immediatament als serveis d'emergència, però ja era massa tard i no podia fer-se res per salvar la vida del nounat.

Segons les primeres hipòtesis de la investigació, el nadó hauria mort la matinada d'aquest divendres passat aixafat pels seus propis pares mentre els tres dormien al mateix llit. Tot i així, l'Institut Anatòmic Forense de Múrcia serà el que, després de realitzar la deguda autòpsia, reveli les causes exactes de la mort. Se sap de moment, segons apunta el mitjà esmentat anteriorment, que el nadó portava sense vida més d'una hora quan els serveis d'emergència van arribar a l'habitatge al matí, alertats pel matrimoni que ara està sota sospita d'homicidi imprudent.

La parella, encara que no va ser detinguda en el moment, va ser traslladada a l'Hospital de la Virgen de la Arrixaca, a Múrcia, on se'ls va sotmetre a la deguda prova de tòxics que acabaria confirmant l'estat d'embriaguesa dels pares durant la fatídica nit. Per això i mentrestant, els altres quatre fills del matrimoni es van quedar a càrrec d'un altre parent de la família.

Cal destacar, segons recorda 'La Opinión de Murcia', que no és la primera desgràcia que viu la família que avui plora la mort del seu nadó per un suposat greu error dels mateixos pares. Quan tenia 19 anys, la mare de l'infant ja va perdre un fill en circumstàncies desconegudes, explica el mitjà citat, quan encara vivia al Perú, el seu país d'origen. Si les hipòtesis es confirmen, el pes de la culpa per haver estat imprudents acompanyarà segurament als pares per sempre.


Comentaris

envia el comentari