Perd la vida un nadó de 18 mesos a Espanya i la seva mare acaba detinguda

El centre mèdic va activar el protocol davant les sospites d'un possible maltractament al menor

Imatge d'arxiu d'un professional sanitari posant-se uns guants
El centre mèdic va activar el protocol davant les sospites d'un possible maltractament al menor | ISTOCKPHOTO

La Policia Nacional està investigant l'estranya mort d'un nadó de només 18 mesos a l'hospital Matern infantil de Màlaga. Segons ha explicat 'Diario Sur', la mare del petit va ser qui va portar el seu fill, que presentava un cop al cap, al servei d'Urgències de l'hospital. Una vegada allà, el centre mèdic va activar el protocol davant les sospites d'un possible maltractament al menor, un fet que va provocar la detenció de la dona per part dels agents de l'autoritat.

La mare del nadó seguirà sota custòdia policial, almenys, fins que estiguin els resultats de l'autòpsia que es va realitzar al menor, que va acabar morint a l'hospital a causa del cop. Està previst que els resultats de l'autòpsia es coneguin avui. 'Málaga Hoy' ha informat que la mare, encara que va traslladar el seu fill al servei d'Urgències, ho va fer tard. D'aquesta manera, els metges no van poder fer gaire cosa per salvar la seva vida.

De fet, les mateixes fonts asseguren que el bebè ja havia mort quan va rebre l'atenció sanitària. En aquell moment, es va activar la comissió judicial per aixecar el cadàver i es va avisar a la Policia, que va obrir una investigació per les ferides que la víctima presentava al cap. Les pediatres que van atendre al nadó i el forense que va realitzar l'aixecament del cos van detectar, a banda dels cops al cap, altres hematomes que el petit tenia pel cos, tots ells en diferent estat d'evolució. Un fet que podria significar que el bebè va patir agressions i cops en diferents ocasions. Això va fer activar el protocol de l'hospital davant un possible cas de maltractament de menors,

Mor un bebè a Barcelona per presumptes maltractaments de la seva mare

El de Màlaga és el segon cas que es fa pública en la darrera setmana sobre un succés d'aquestes característiques. El passat dijous, 19 de novembre, es va conèixer la mort d'un altre bebè de només un mes de vida que portava pràcticament tot aquest temps ingressat a l'hospital, primer a Lleida i després a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va ser traslladat per la gravetat del seu estat.

Va ser al centre sanitari de Barcelona on els metges es van adonar que el bebè podria haver patit maltractaments per part dels seus pares. Després del seu ingrés i la valoració inicial de l'estat, els metges van comprovar que el nadó presentava símptomes compatibles amb l'anomenat síndrome del bebè sacsejat, és a dir, un traumatisme cranial.

La tardança del diagnòstic es va produir perquè el bebè no presentava cap lesió física ni senyals visuals que indiquessin que havia pogut ser víctima de maltractaments, però una vegada fet una revisió més a fons, els metges van detectar lesions cerebrals que si es podien encaixar amb una possible sacsejada del nadó de manera brusca i violenta, especialment tenint solament un mes de vida.

La mare del nadó és la principal sospitosa d'aquests maltractaments, una jove de 18 anys que està sent investigada per la Policia, però està en llibertat condicional i amb l'obligació de presentar-se cada 15 dies als jutjats. El pare de la víctima, que també ha declarat davant de jutge, no està sent investigat perquè es trobava fora de casa, treballant, quan van succeir els fets.

Cap dels pares tenia la custòdia del nen en el moment de la seva mort perquè el jutjat va retirar la custòdia després de ser ingressat i la seva tutela es va quedar en mans de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.


Comentaris

envia el comentari