Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la taberna galega O'Chispa, ubicada a l'avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat

Apareixen pintades al restaurant dels responsables de l'atac contra la façana de la Generalitat

El propietari de l'establiment no presentarà denúncia i mantindrà el servei de menjar per endur

Imatge de la taberna galega O'Chispa, ubicada a l'avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat
Els propietaris de la taverna galega O'Chispa van reconèixer ser els responsables de l'atac amb sang a la façana del Palau de la Generalitat. | Google Maps

La taverna galega O'Chispa, els propietaris de la qual van reconèixer estar vinculats amb l'atac amb pintura contra la façana del Palau de la Generalitat el passat diumenge, ha patit una represàlia per la seva acció. Això ho avança aquest dimarts el digital 'Tot Barcelona', assegurant que la façana de l'establiment, ubicat a l'avinguda Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat, ha aparegut aquest matí amb les pintades de 'Puto nyordo' i 'Torna al teu país'.

Així mateix, els responsables de la bretolada també han pintat un '33', que significa Catalunya Catalana, que segons ha explicat el citat mitjà és una fórmula usada per grupuscles d'extrema dreta catalana. Els fets han tingut lloc entre la tarda de dilluns i la passada nit, ja que ahir al migdia no hi havia cap pintada.

El propietari de la taverna assegura que ho tornaria a fer

El digital 'Tot Barcelona' ha parlat amb el propietari del local de la taverna O'Chispa, que ha assegurat que no presentarà cap denúncia i que s'encarregarà d'esborrar ell mateix les pintades. En aquest sentit, no s'ha mostrat sorprès per l'aparició dels missatges a la façana del seu establiment, a conseqüència del «rebombori» que va tenir la seva acció contra el Palau de la Generalitat.

Tot i la represàlia patida en forma de pintades a la façana del seu restaurant, el propietari ha afirmat que no se'n penedeix i que tornaria a realitzar el llançament de pintura contra la façana de la Generalitat, per tal de fer una crida per la situació de crisi que travessa el sector de la restauració. El restaurant O'Chispa preveu seguir obrint com fins ara, oferint el servei de menjar per endur.

La neteja de la façana tindrà un cost mínim de 10.000 euros

Fonts del Departament de Presidència han explicat a l'ACN que la neteja de la pintura llançada diumenge contra la façana del Palau de la Generalitat tindrà un cost, com a mínim, de 10.000 euros. En una setmana, les pintades quedaran esborrades a nivell superficial, tot i que quedaran restes —imperceptibles des de lluny— que allargaran el temps de restauració. Segons Presidència, el fet que la façana estigui composta per pedra «molt porosa» de Montjuïc dificulta els treballs.

En les tasques de neteja hi participa personal especialitzat, que utilitza una grua elevadora de fins a 12 metres. Cal recordar que el Palau de la Generalitat és un Bé Cultura d'Interès Nacional des de l'any 1931, un fet que suposa que la restauració hagi de fer-se amb especial cura.