Un poble prohibeix als seus veïns morir en caps de setmana o festius

L'alcaldessa ha pres la mesura després de trigar més de dues hores en trobar un metge per certificar una defunció

Cementiri
Un poble prohibeix als seus veïns morir en caps de setmana o festius | Cedida

Un petit poble de l’est de França, La Gresle, ha creat un decret que prohibeix als seus habitants morir durant els caps de setmana i els dies festius. La mesura és una crítica a la gestió sanitària de la zona després que l’1 de desembre triguessin dues hores i mitja en trobar un metge disponible per certificar la mort d’un veí.

«És una falta de respecte per als difunts i els seus familiars», assegura l'alcaldessa

L’alcaldessa del municipi, Isabelle Dugelet, explica que «és una falta de respecte per als difunts i els seus familiars». La certificació de la mort feta per un metge és un procediment obligatori per començar a preparar el funeral, pel que es necessita que n'hi hagi disponibles. 

«El consell comunal pren aquesta mesura per denunciar una situació sanitària catastròfica al nostre poble i als pobles veïns», exposa l’alcaldessa. El sector mèdic de la zona pateix moltes limitacions per la falta de professionals, de manera que el decret estableix que «els habitants morin dins del terreny municipal els dissabtes, diumenges i dies festius durant un període indefinit».

Es tracta d'una mesura «absurda» creada per denunciar una situació «absurda»

Dugelet assegura que hi ha dificultats per trobar metges i que, sovint, s’han de recórrer molts quilòmetres, amb les problemàtiques que pot causar aquesta situació. «Hi ha moltes preocupacions al nostre poble, però la salut és la principal. Són àrees oblidades i des de fa anys parlo amb polítics per trobar solucions, però res canvia», explica la batlle.

La Gresle
L’àrea de guàrdia on es troba La Gresle fa mesos que no té assignat metge de guàrdia | Cedida

És una mesura «absurda» feta per denunciar la situació i veure si el Servei d’Atenció Mèdica d’Urgències intervé d’alguna manera. «Si els problemes són cada vegada més importants a l’hora de tenir un metge disponible, lamentablement s’haurà de triar el moment en què un mor o fer-ho a la via pública», declara Dugelet.

La Gresle és un municipi de 850 habitants situat a 70 quilòmetres de Lyon i reivindica aquesta situació amb un comunicat recollit al mitjà ‘Le Progrès’. L’àrea de guàrdia on es troba el poble fa mesos que no té assignat metge de guàrdia, de manera que depèn d’un centre sanitari situat a 16 quilòmetres.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari