Torna una coneguda estafa que pot fer perdre molts diners als catalans

Conviden les víctimes a acompanyar-los a caixers automàtics per cobrar encara més ràpid

L'estafa és coneguda com la del retrovisor | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han alertat de la tornada de l'estafa coneguda com «l'estafa del retrovisor». Segons ha explicat el sotsinspector de la policia catalana al diari 'ABC', Enric Gerónimo, els estafadors provoquen accidents de trànsit sense gravetat i, una vegada aturen al conductor de l'altre vehicle, despleguen la seva trama per enganyar-los.

L'excusa que han de marxar de pressa al seu país d'origen

L'estafa comença quan els estafadors expliquen a les víctimes que són estrangers i que han de marxar de pressa al seu país, per la qual cosa, els urgeixen a cobrar els danys ocasionats per l'impacte. En aquest sentit, els hi ofereixen una trucada des del seu mateix telèfon mòbil perquè parlin amb una suposada asseguradora que no és ningú més que un còmplice dels estafadors.

Arribats en aquest punt, la persona que està a l'altre costat del telèfon els insta a pagar de forma immediata els danys amb el compromís que, més endavant, serà l'asseguradora pertinent la qual li reemborsarà els diners avançats. A més a més, els estafadors conviden a les víctimes a acompanyar-los a caixers automàtics per així, cobrar encara més ràpid els danys que acostumen a tenir un cost d'entre 1.300 i 1.500 euros.

Els estafats acostumen a ser persones d'avançada edat

Els Mossos asseguren que, normalment, els estafats són persones grans que es veuen superades per la situació i que, davant la suposada bona intenció dels estafadors, cedeixen a la seva proposta. Així doncs, la policia anima a difondre aquesta informació per evitar que aquesta estafa segueixi aprofitant-se dels més vulnerables.

Altres estafes relacionades amb el món de la conducció

Aquesta no és l'única estafa relacionada amb el món de la conducció que han patit algunes persones. De fet, la Direcció General de Trànsit (DGT) va advertir fa uns mesos de la nova estafa que circula a través d'internet i que afecta els conductors. En aquesta ocasió, els estafadors envien un missatge a través del correu electrònic als conductors tot suplantant la identitat de la DGT. A la notificació s'avisa als conductors que han estat multats amb 1.530 euros.

És aquí on els usuaris han d'adonar-se que es tracta d'una estafa perquè les úniques formes que utilitza la DGT per avisar d'una multa és mitjançant el correu postal o bé a través de la Direcció Electrònica Vial (DEV) perquè es tracta de dos mètodes on el DNI o el DNI electrònic són necessaris.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari