Els 39 cadàvers trobats en un camió eren xinesos

El conductor, de 25 anys i origen nord-irlandès, continua detingut a la comisaria d'Essex

Les forces de l’ordre britàniques van registrar la passada nit dos habitatges d’Irlanda del Nord en relació amb la troballa de 39 cadàvers a un contenidor frigorífic a un polígon industrial a l’est d’Anglaterra,  segons va indicar la Policia. Els mitjans anglesos asseguren aquest dijous al matí que els 39 morts eren de nacionalitat xinesa i que van morir en condicions esgarrifoses: a 25 graus sota zero. D'aquests, un seria adolescent i s'haurien quedat com a mínim 15 hores dins el camió sense obrir la porta.

Els registres es van realitzar a domicilis del comtat d'Armagh, al sud de la província britànica, d’on procedia el conductor del vehicle on es van trobar els cossos ahir a la matinada. Els mitjans han identificat al conductor com Mo Robinson, de 25 anys, procedent de la localitat nord-irlandesa de Portadown, però que segueix detingut com a principal sospitós de l’assassinat de les 39 persones, les nacionalitats de les quals encara es desconeixen.

El jove es troba encara retingut a una comissaria d’Essex (est d’Anglaterra), on els agents l’interroguen per poder determinar totes les circumstàncies de la  tragèdia, tot i que sospiten que es tracta d'una banda organitzada de contraban de persones, amb seu a Irlanda del Nord.

Mo Robinson, el conductor amb 39 cadàvers a Anglaterra
Mo Robinson, el conductor amb 39 cadàvers a Anglaterra | Daily Mail

L'origen del camió, un punt clau

El camió hauria arribat la matinada del dimecres a la localitat de Purfleet, a la riba del riu Tàmesi, en un transbordador procedent de la localitat belga de Zeebrugge, on les autoritats han començat ja una investigació.

«No tenim ni idea en aquest moment de quant de temps va estar el camió a Bèlgica. Poden haver estat hores o dies, simplement no ho sabem», afirma Eric Van Duyse, portaveu de la fiscalia federal belga, a declaracions citades per mitjans britànics.

La Policia britànica va assenyalar que la cabina del camió procedeix d’Irlanda del Nord  i va recollir el tràiler amb el contenidor a Purfeet, mentre fonts del Ministeri búlgar d’Exterior ha indicat que el remolc està registrat a Bulgària sota el nom d’una companyia que pertany a un ciutadà irlandès.

L’agència Nacional del Crim britànica  ha indicat, per la seva part, que treballarà per identificar «grups criminals organitzats que podrien haver participat» en aquests fets. Les forces de l’ordre estan treballant per identificar el nom i la procedència de les víctimes d’aquest crim: 38 adults i un adolescent.

També et pot interessar...