Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

La policia ja sap qui va posar fi a la vida d'Esther López: es busca

Esther López va poder morir a conseqüència d'un atropellament, segons les darreres investigacions

Esther López va poder morir a conseqüència d'un atropellament. Aquesta hipòtesi cada cop pren més força, encara que tampoc es descarten altres possibles teories. De moment, però, la Guàrdia Civil busca a la roba que portava aquell dia restes de pintura del vehicle que la va poder atropellar.

Les noves dades aportades per l'autòpsia revelen que Esther tenia un maluc trencat i una fuetada cervical. Són dos detalls que vinculen clarament el succés a un possible accident a la carretera. Per això, ara els esforços dels investigadors se centren en la recerca del cotxe que va poder provocar el contratemps.

A causa de l'alçada d'Esther, tot fa indicar que va poder ser atropellada per un tot terreny. A més, els fets haurien passat de matinada quan es dirigia a peu al seu poble, a la localitat val·lisoletana de Traspinedo.

Esther López somrient
Esther López va poder morir de matinada atropellada per un vehicle | Arxiu

Actualment, els agents intenten trobar restes de pintura a les peces que portava aquell dia la jove de 35 anys. Això seria una pista molt important, encara que no pas decisiva perquè consideren que trobar el parador d'aquest vehicle resulta força complicat.

Principalment perquè a les zones rurals hi ha molts cotxes d'aquestes característiques. En qualsevol cas, si es detecta que hi va haver un atropellament, els investigadors ja podrien orientar el seu treball cap a una única hipòtesi, cosa que avui dia encara no contemplen.

Sospiten que davant l'absència d'empremtes és possible que l'automòbil no aturés la marxa després d'atropellar la noia. Era molt fosc, de matinada i ella caminava d'esquena al sentit de la circulació. Potser el conductor ni la veiés i la víctima tampoc no tingués temps per apartar-se.

Esther López i les hipòtesis sobre la seva mort

Però, més enllà de la pintura, la Guàrdia Civil també treballa amb altres indicis que ajudarien a aclarir el cas d'Esther López. Analitzen la potència que pogués tenir el vehicle, l'alçada i com va poder sortir acomiadat el cos. Volen saber si va caure a la cuneta directament o si es va moure una vegada va rebre l'impacte.

Veïns de Traspinedo (Valladolid) davant de l'ajuntament.
Esther López era una jove molt estimada al seu poble | Europa Press

Aquesta teoria es porta pensant des del primer dia que va ser localitzada per un senderista. Durant els 24 dies que van durar els treballs de recerca es van realitzar batudes per aquesta zona, però no n'hi va haver ni rastre. No va ser fins al 5 de febrer que la van trobar sense vida a una carretera d'accés al poble.

El cadàver es trobava de cap per avall, amb l'abric posat i la roba bruta. Romania gelat, com l'herba que l'envoltava a conseqüència de les baixes temperatures que es registren al lloc aquesta època.

D'altra banda, els veïns insisteixen que és pràcticament impossible que s'hi estigués gairebé un mes sense ser vista, ja que algú l'hauria descobert durant tot aquest temps.

Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.
Els amics d'Esther López no es creuen que el cos pogués estar 24 dies en una cuneta| Europa Press

Les causes de la mort d'Esther López continuen a l'aire

Les primeres dades de l'autòpsia d'Esther López revelen lesions al maluc i les cervicals, però encara queden moltes qüestions per aclarir. Els quatre forenses que s'ocupen del cas no es posen d'acord respecte a les causes de la mort.

Encara que tot apunta que una hemorràgia interna i els traumatismes li provoquessin un xoc hipovolèmic, caldrà esperar per més proves. De fet, queda per saber si va morir en la posició en què va aparèixer, si va ser traslladada o si va passar molt de temps tirada a la cuneta.

Per tant, l'autòpsia definitiva ha d'esclarir aquests i altres assumptes. De la mateixa manera, hi ha tres persones que es mantenen com a investigats per la seva presumpta implicació en els fets.

Es tracten dels dos amics d'Esther López que van passar el tram final de la nit amb ella i Ramón 'El Manitas'. De moment, la informació que s'està donant sobre la investigació arriba amb comptagotes, ja que el cas es manté sota secret de sumari.