Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bastian Riera, un nen desaparegut a Barcelona

La policia creu saber on és Bastián, el nen desaparegut a Barcelona

El menor es podria trobar fora del nostre país

Bastián Riera Trindade continua desaparegut. Va ser el sis de maig passat quan els familiars del petit de cinc anys van donar l'avís als Mossos d'Esquadra. El menor residia a Barcelona, quan la mare va trencar el règim de custòdia pactat, després de la separació amb el pare de la criatura..

En veure que la mare no tornava el nen, el pare va interposar una denúncia de desaparició a principis del mes de maig. La policia està convençuda que es tracta d'un segrest parental i creu saber on es pot trobar el menor.

Bastián podria ser a Portugal

El cas de Bastián Riera Trindade continua estant a l'agenda de les autoritats. Està a punt de complir-se un mes des de la seva desaparició i la família comença a impacientar-se. La policia manté que es tracta d'un segrest parental i que el menor estaria en mans de la seva mare.

El president de l'Associació SOS Desapareguts, Joaquín Amills, ha estat el primer a afirmar que Bastián podria ser a Portugal. Una hipòtesi que mantenen els investigadors i amb la qual treballen des del primer dia.

Imatge d'uns Mossos.
Els Mossos creuen que la mare podria haver tornat al seu país. | EP

Va ser el pare del menor qui va denunciar que la seva exdona havia incomplert el règim de custòdia pactat entre ambdós. El jutge havia ordenat la custòdia compartida el 2019, però el pare va denunciar una deixadesa de la mare cap al seu fill. «El nen havia deixat d'estar escolaritzat i hi havia un cert abandó per part de la mare», expliquen.

Així, la dona es va veure obligada a tornar el nen, però, finalment, es va negar en rotund desapareixent amb ell. «Va decidir posar terra pel mig», afirmen des de la plataforma, assegurant que cap dels dos es troben al nostre país.

Els Mossos d'Esquadra treballen amb aquesta hipòtesi i ja han iniciat una investigació per mirar de trobar el parador de tots dos. Consideren més que probable que la dona fugis amb Bastián a Portugal, el seu país d'origen.

«Hi ha la possibilitat que la dona torni a Portugal, encara que no hi ha indicis de res», afegeixen des de SOS Desaparecidos. És per això que s'han posat en contacte amb l'Associaçâo Portuguesa de Crianças Desaparegudes per difondre la imatge de Bastián.

Creix la preocupació davant la manca de notícies

Les autoritats catalanes i portugueses treballen conjuntament per poder trobar el petit. Tot i això, gairebé tres setmanes després d'iniciar la recerca i difondre la foto del nen, la falta de pistes comença a ser «preocupant».

«No hem rebut cap avís, quan aquests casos es fan públics acostumem a rebre trucades», expliquen. «Fins i tot la mare o el pare que s'han endut el nen se solen posar en contacte», declara Joaquin Amills.

La investigació segueix la línia d'un cas de segrest d'un menor a causa el procés de separació en què es trobaven els progenitors. Un procés complicat on les parts implicades no es posaven d'acord i on la mare ha incomplert el règim de custòdia.

Imatge d'un control de carretera dels Mossos d'Esquadra
La policia catalana treballa per trobar al petit. | ACN

Les autoritats estan en permanent contacte amb el pare del nen per tal de posar-lo al corrent de les novetats. De moment, la difusió de la desaparició de Bastián resulta de vital importància per ajudar en la recerca.

Recordem que el petit fa 1,10 metres d'alçada, és prim, amb els cabells castanys i els ulls marrons. La mare es troba en cerca i captura.

La policia confia en la col·laboració ciutadana per obtenir alguna pista i finalment aconseguir localitzar la criatura.