La policia desmantella dos xalets de Lloret de Mar amb dos cultius i 33 quilos de marihuana

En l'operatiu s'han detingut dos homes, que es troben en presó provisional

Un paquet de marihuana interceptat
Nou cop contra el tràfic de drogues   | Guàrdia Civil

Nou cop de la policia contra el tràfic de substàncies prohibides. El passat mes de gener, la Policia Nacional va desmantellar dues plantacions de marihuana en dos xalets a Lloret de Mar. En total, els cultius comptaven amb 1.069 plantes i, a més, també es van trobar 33 quilos de marihuana preparats per distribuir. L'operatiu es va realitzar a finals del mes passat i va acabar amb un balanç de dues persones detingudes, de nacionalitat polonesa, que es troben en presó provisional. Els detinguts havien punxat la llum dels dos xalets i es calcula que podrien haver defraudat més de 34.000 euros.

El cos policial seguia la pista dels sospitosos des del passat novembre. Tal com ha informat la mateixa Policia Nacional, la col·laboració ciutadana va ser clau per descobrir les dues plantacions, ja que els van posar sobre avís. Això va permetre als agents muntar un dispositiu i corroborar que en aquests dos xalets, situats a la urbanització Serra Brava, s'hi havien muntat cultius de marihuana.

Una cadena de producció

L'operatiu que va permetre desmantellar les dues plantacions es va realitzar la matinada del 20 de gener. Quan els agents van entrar als xalets, van veure com s'havien distribuït els interiors de manera idèntica, amb l'objectiu d'afavorir el creixement de la marihuana: havien destinat cadascun dels pisos i les estances a un procés diferent, que cobria des de la plantació fins a l'envasat del producte.

La Policia Nacional es va acabar trobant un total de 1.069 plantes, que van ser comissades, i 33 quilos de marihuana, ja preparats per a la seva distribució. En l'operatiu hi van participar investigadors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona, agents de la comissaria de Lloret de Mar, efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) i la Unitat d'Intervenció Policial (UIP).


També se'ls acusa de frau elèctric

L'actuació de la policia va permetre la detenció de dos homes, de nacionalitat polonesa, a qui s'acusa de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. I és que tots dos xalets tenien la llum punxada i la mateixa Policia Nacional calcula que el frau elèctric s'eleva a més de 34.000 euros, que equival a uns 190.000kWh. El cas l'ha tutelat el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Blanes, que ja ha dictat presó provisional per als dos detinguts. Per a un d'ells, però, eludible sota fiança. A més, a un d'ells també se l'investiga per falsedat documental.

Eviten una tercera plantació

La investigació ha permès descobrir que els dos arrestats volien posar en marxa una tercera plantació. En aquest cas, en un xalet de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes. Com a mínim, informa la Policia Nacional, aquest cultiu hauria pogut tenir unes 500 plantes més de marihuana.

Segons subratlla la Policia Nacional, amb aquest operatiu els agents del cos ja han desmantellat cinc plantacions de marihuana a les comarques gironines en tan sols un mes. Perquè al desembre també van intervenir droga en operatius a Platja d'Aro (Baix Empordà) i a la mateixa urbanització Serra Brava de Lloret.


Comentaris

envia el comentari