Policia local.

La Policia Local en xoc: s'intenta suïcidar, fereix un agent i porta explosius a sobre

El jove només té 21 anys

Ensurt per la Policia Local aquest matí quan, un jove ha entrat en una comissaria de policia de Catalunya amenaçant de treure's la vida amb una navalla.

Un jove de 21 anys ha irromput a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar, a la Selva, ha amenaçat en matar-se amb una navalla i ha acabat ferint un caporal mentre el reduïen. Els fets han passat entre les sis i quarts de set del matí.

El noi, que té antecedents psiquiàtrics, ha volgut entrar a la sala de control i quan els policies li ho han impedit, ha tret l'arma i se l'ha posada al coll. A més, també dit que portava explosius en una motxilla, tot i que en realitat allò que hi duia eren petards.

S'ha fet un tall al ventre

Els agents l'han pogut reduir, però durant el forcejament el jove s'ha fet un tall a l'abdomen. Se l'ha traslladat a l'hospital, on es troba sota custòdia policial. El caporal ferit ha patit un tall en un dit de la mà.

El jove, que té 21 anys i a qui li consten antecedents psiquiàtrics, s'ha estat una estona voltant per l'exterior de la comissaria. Hi ha entrat en actitud hostil, amb intenció d'accedir a la sala de control, i quan els agents li ho han impedit, ha tret una navalla i ha amenaçat d'autolesionar-se.

El jove s'ha posat l'arma al coll i ha dit als agents que, si no accedien a allò que volia, acabaria tallant-se'l.

El noi, que fa tres mesos que està empadronat a Lloret i és d'origen magrebí, també ha amenaçat els agents dient-los que a l'interior de la motxilla que portava hi havia explosius. En realitat, però, allò que hi duia eren petards. En concret, n'hi duia més d'un centenar.

Segons ha explicat el regidor de Seguretat, Jordi Sais, els policies locals han aconseguit reduir-lo «relativament ràpid fent servir la tècnica de la distracció».

Ha ferit un caporal

Durant el forcejament, però, el jove ha ferit un caporal. Li ha fet un tall en un dit de la mà. A més, ell mateix s'ha autolesionat i s'ha fet un tall superficial a l'abdomen amb l'arma.

Els serveis d'emergències l'han traslladat en un primer moment fins a l'Hospital Comarcal de Blanes.

La Policia Local l'acusa d'un delicte d'amenaces, d'un altre de desobediència i d'un tercer d'atemptat contra agents de l'autoritat. El jove es troba ingressat sota custòdia.

La Policia Local traspassarà la detenció als Mossos d'Esquadra, que seran els encarregats de portar-lo davant del jutjat.

«Aquesta persona té antecedents per malaltia psiquiàtrica; en concret, se l'està tractant per esquizofrènia», ha concretat el regidor de Seguretat.

«Tot apunta que el desencadenant han estat els problemes de salut mental que pateix», ha precisat Sais.