Un policia nacional de Barcelona assetjava sexualment menors d'edat per internet

La Fiscalia demana 24 anys de presó pel policia: va abusar sexualment d'una menor d'edat i va assetjar per Instagram a tres menors més fent-se passar per productor musical

Un agent de la Policia Nacional de Barcelona de 32 anys serà jutjat a l'Audiència Provincial acusat dels delictes de ciberassetjament, abús sexual, estafa a menors de 16 anys i un delicte contra la salut pública per oferir droga i tenir-ne a casa seva. Són tots els delictes que el Fiscal veu en el cas d'Àngel T.G., l'agent que va ser detingut l'any 2016 després de ser denunciat per intentar enganyar a quatre noies menors d'edat fent-se passar per productor musical. L'agent de la Policia Nacional s'enfronta a una pena de 24 anys de presó, tal com demana la Fiscalia. Tot i que la majoria de cops va ser només per internet,  amb una d'elles va arribar a mantenir contacte físic en directe a casa d'ella, on, segons el Fiscal, en va abusar sexualment. L'home està en presó provisional des de 2016.

Demanava fotos sexuals a les menors d'edat

L'home, per internet, contactava amb menors d'edat —quatre d'elles van presentar denúncia— oferint poder participar en un videoclip d'un grup musical que ell, suposadament, representava. L'home es feia passar per una altra persona i des de la xarxa social Instagram havia contactat amb les menors d'edat, intentant-se guanyar la seva confiança. Explicant que es dedicava al món de la música i, guanyant-se la seva confiança a poc a poc, els hi demanava fins i tot imatges d'elles sense roba.  Va arribar a contactar amb quatre noies menors, d'entre 16 i 13 anys, i hi va mantenir contactes per xarxes socials i per trucades telefòniques. L'ara jutjat insistia en què necessitava imatges d'elles per poder veure-les per poder fitxar-les per participar en un videoclip musical que ell n'era, suposadament, el responsable. Sabia que les noies podien estar interessades en aquesta gravació i s'aprofitava d'elles, però la Fiscalia veu clar que només tenia intenció de «satisfer les seves necessitats sexuals».

Amb una de les noies fins i tot es va arribar a tenir contacte físic. Segons detalla el Fiscal en el seu escrit de qualificació, l'home va anar a casa d'una d'elles, a l'Hospitalet de l'Infant, i després de parlar-hi en va abusar sexualment. Fins i tot, i per això està imputat també per un delicte de salut pública, va oferir a la noia marihuana, tot i que ella al final no ho va acceptar.  Quan va ser detingut, a casa seva, l'agent de la Policia Nacional també tenia droga amagada.  Una de les noies menors d'edat, en la seva declaració, ha assegurat que l'home que primer només hi contactava per Instagram, va passar a trucar-la diversos cops al dia per telèfon, oferint-li droga i demanant-li fotografies despullada.  Quan s'hi va negar, l'home li va demanar el contacte d'amigues seves que volguessin participar en el videoclip sense importar-li massa si eren menors d'edat o no.

Està en presó des de 2016

Després d'escoltar totes les parts i la seva versió —que continuarà dilluns, 17 de setembre—, la sala haurà de decidir si accepta la condemna que proposa el Fiscal i envia l'agent de la Policia Nacional 24 anys a presó. El ministeri públic també ha reclamat per a l'acusat, que està en presó des de 2016, una ordre d'allunyament de quinze anys de la menor de la qual va abusar  i una altra de cinc anys a la resta de les víctimes, així com la llibertat vigilada durant deu anys i la seva inhabilitació per a qualsevol feina amb menors d'edat.