⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Nova operació policial a les clíniques d'iDental a Barcelona, Tarragona i Girona

La policia, per ordre de l'Audiència Nacional, escorcolla les oficines per recuperar informes mèdics dels afectats per la gran estafa d'iDental i fer-se amb el material informàtic
Imatge d'un cotxe de la Policia Nacional a l'exterior de la clínica, a Tarragona. | Gerard Recasens

 

Des de primera hora del matí uns 300 agents de la Policia Nacional han iniciat una operació policial, sota el nom d'Apolonia, per escorcollar les clíniques d'iDental de Barcelona, Tarragona i Girona i d'altres punts de l'Estat. Segons han explicat fonts de la Policia Nacional a 'CatalunyaDiari', és una nova fase de la investigació que es va iniciar el passat mes d'agost quan la policia ja va entrar un primer cop a les clíniques d'aquesta marca d'odontologia per investigar la gran estafa d'iDental. Segons han explicat fonts policials, no estan previstes detencions en l'operació d'aquest dijous.

 

Recuperar expedients mèdics pels clients afectats

L'Audiència Nacional va acceptar el cas després d'haver-se rebut a centenars de jutjats de l'Estat per una presumpta estafa per part d'iDental amb milers de persones. Les entrades i escorcolls que s'han ordenat avui per part del jutge que està instruint el cas a l'Audiència Nacional és per recopilar proves per retornar-als pacients afectats i elaborar un inventari d'actius de l'empresa. Molts dels clients afectats van veure que quan es van tancar les clíniques no només van perdre els diners que havien invertit, sinó que es van quedar sense els informes mèdics que necessitaven per poder anar a una altra clínica per seguir amb el seu tractament i evitar que els problemes de la boca es compliquessin encara més.

 

A l'interior d'aquestes clíniques, la Policia Nacional també intervindrà equips informàtics que alberguen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau, a fi que poden recuperar les seves proves, completar el seu tractament i, si escau, presentar noves denúncies contra iDental. A més, els escorcolls permetran fer un inventari perquè l'ORGA (Oficina de recuperació i Gestió d'Actius) procedeixi a la venda anticipada dels actius per poder retornar als afectats els diners que l'empresa encara tingui en el seu poder.

 

Milers de persones afectades arreu de l'Estat

Les entrades a les clíniques que s'han iniciat aquest 13 de setembre són la continuació dels que es van fer el passat 3 d'agost, on la policia ja va entrar en dinou clíniques d'arreu de l'Estat, també a Tarragona, Girona i Barcelona. El tancament de totes les seus d'iDental ha afectat milers de pacients en més de vint ciutats arreu de l'Estat, tantes com a seus tenia l'empresa, fins al punt que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau a milers de persones.