YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Troballa 'bomba' de la Policia Nacional al mateix centre de Barcelona

Després de comparèixer davant del jutge, ha ingressat a presó

Primer pla d'un vehicle de la Policia Nacional mentre diversos agents entren en un edifici
L'acusat fabricava, emmagatzemava i comercialitzava armes i munició a Barcelona | ACN

La Policia Nacional ha detingut una persona que fabricava i comercialitzava amb armes i munició que guardava en un traster al centre de Barcelona. Està acusat dels delictes de tinença i tràfic il·lícit d'armes, dipòsit d'armes i dipòsit de municions. L'home rehabilitava i configurava les armes en un taller propi i les dipositava en un traster.

Entre d'altres, s'ha intervingut un fusell d'assalt M4 –considerat arma de guerra-, una armilla tàctica, diverses pistoles, revòlvers, silenciadors, carregadors i més de 1.500 cartutxos, més de 500 dels quals de guerra. El detingut comptava amb una xarxa de col·laboradors als Estats Units.

La investigació va començar arran d'una adquisició d'armes a l'estranger

La investigació va començar quan, a partir de la informació proporcionada pel 'Departament of Homeland Security ' dels Estats Units, es va detectar la presència a l'Estat d'una persona que feia servir els serveis de paqueteria per a adquirir de forma il·lícita peces d'armes de foc a l'estranger. Van comprovar que el detingut era un usuari freqüent d'aquests serveis postals i que havia incrementat la demanda durant les restriccions per la pandèmia.
 

Els experts contra el tràfic d'armes han pogut determinar que el detingut comptava amb una xarxa de col·laboradors als Estats Units als que feia servir per comprar, de forma legal, peces fonamentals d'armes. Les peces s'enviaven per paqueteria com a 'peces d'automòbils'. L'home feia servir un sofisticat mitjà de comunicació amb aquests col·laboradors perquè no sigui detectat.

Evitava comunicacions telefòniques directes i feia servir identitats contraposades a la xarxa a l'hora de fer les transaccions. Al traster es va localitzar un petit habitacle que l'home feia servir com a dipòsit. Allà hi havia el fusell M4, una armilla amb munició i carregadors, així com altres armes rehabilitades i cartutxos. El fusell M4 és un model que fan servir actualment les forces armades dels Estats Units com a part del seu equipament d'armes.

L'acusat ingressa a presó

Un cop comprades les peces, l'home les configurava a través del mètode de 'canibalització', creant armes completes sense cap marca o de número de sèrie que permetessin la seva identificació. A l'Estat no es poden adquirir peces fonamentals sense la perceptiva llicència.
 

En l'operatiu, que es va fer el passat dimecres, també es van intervenir nombrosos 'kits de dispar' fets servir per a la transformació d'armes de foc semiautomàtiques en armes automàtiques o de guerra. També motlles d'armadures. Els investigadors estimen que el preu de cadascuna de les armes rehabilitades podria tenir un cost d'entre 4000 i 1.000 euros. El jutjat ha decretat l'ingrés a presó de l'home.


Comentaris

envia el comentari