Guàrdia Urbana de Barcelona

Policies herois: Salven a un home que patia un atac de cor en ple centre de Barcelona

Finalment, l'home va ser tarslladat a l'hospital

Tràgic succés que finalment va acabar amb bon sabor de boca a Barcelona. Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la ciutat comtal quan, un home de 63 anys de nacionalitat francesa va patir una aturada cardiorespiratòria mentre passejava amb la seva dona pel centre de la ciutat.

Afortunadament, va resultar que l'atac de cor es va produir just davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella. D'aquesta manera, quan l'home es va desplomar, els agents de policia, els quals disposaven d'un desfibril·lador, el van poder socórrer amb gran rapidesa. Així ho va informar la periodista Anna Punsí a les seves xarxes socials.

«Un turista francès de 63 anys va patir aturada cardiorespiratòria ahir en una terrassa de la Rambla de Barcelona. Es va desplomar davant la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona de Ciutat Vella. Els agents de porta i els que cobrien la inauguració al Liceu van posar-li un desfibril·lador i es va salvar».

«Els agents van fer una descàrrega amb el desfibril·lador mentre esperaven que arribés el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i les maniobres de reanimació. Al cap de 5 minuts van detectar que tornava a respirar i que el cor li bategava. Va recuperar el color i va anar recuperant-se. Està hospitalitzat».

▶️ El vídeo de la setmana

Salven la vida a un home que patia un infart

A principis del mes de juliol, un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei, un policia nacional i personal administratiu van assistir un home que va patir un infart mentre renovava el DNI i que ha sobreviscut després de les maniobres de reanimació, l'aplicació del desfibril·lador portàtil i una operació a l'hospital.

Els fets van tenir lloc el 14 de juliol a les dependències de la Policia Nacional de la plaça d'Espanya, que són compartides amb la comissaria dels Mossos de l'Eixample.

Un caporal de la Brigada Mòbil es trobava a l'Oficina de Documentació per renovar el passaport de les filles i va veure com un home es desplomava. Amb un agent de la Policia Nacional i una funcionària de l'oficina, van comprovar que tenia el pols feble i una respiració molt fluixa.

El van posar en posició de seguretat i van sol·licitar que els portessin el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que es trobava a la recepció de la comissaria dels Mossos de l'Eixample. Els dos policies van coordinar-se i mentre un d'ells s'encarregava d'obrir les vies respiratòries per permetre el pas d'aire, l'altre va iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Pocs segons després, el Mosso que es trobava a la porta de la comissaria va arribar amb el DEA i van aplicar-li descàrregues fins que l'home va recuperar el pols. Posteriorment, va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que es va encarregar d'assistir l'home en un primer moment i traslladar-lo a l'hospital. 

L'home, de 75 anys, va ser intervingut d'urgència. Dos dies més tard, el Servei de Cardiologia de l'hospital va informar als Mossos d'Esquadra que el Vicente s'estava recuperant i que semblava que no patiria cap seqüela relacionada amb l'aturada cardiorespiratòria.