Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Part de dalt d'un cotxe de policia amb els llums encesos

Posa fi a la vida de la seva dona davant dels seus tres fills petits

La dona havia iniciat els tràmits de separació

Aquest dimecres, 30 de juny, la Guàrdia Civil va detenir un home a qui s'acusa d'haver matat la seva exparella davant dels seus tres fills. Segons ha informat 'El Heraldo de Aragón', els fets van ocórrer al voltant de les tres de la tarda en un pis del carrer Ejército Español de Barbastre, a Osca.

L'home, d'uns 40 anys i d'origen marroquí, va matar la seva exparella a punyalades. Vivien al domicili amb els seus tres fills, tots menors d'edat, que van presenciar l'assassinat.

Els veïns de l'edifici van sentir crits d'auxili, motiu pel qual van donar avís a la Guàrdia Civil. També es van mobilitzar els serveis sanitaris amb una UCI mòbil, però no van poder fer res per a salvar la víctima.

Al lloc dels fets també hi van acudir diversos agents de la policia local, que van precintar l'accés a la casa. També van tallar el trànsit a l'altura de l'estació d'autobusos.

L'alcalde de la localitat, Fernando Torres, també es va desplaçar fins allà. La dona era propietària del pis, on vivien des de feia temps. Segons expliquen els veïns, havia iniciat els tràmits de separació feia poc i volia quedar-se al pis amb els tres nens.

«Era molt bona noia», afirmava una veïna, visiblement afectada per la situació. Una altra ho confirmava assegurant que era «molt maca, una dona molt educada, mai passava sense dir-te res». A més, coincideixen que el que va passar ahir és «una barbaritat».

De moment no hi ha gaires més detalls sobre el cas, però de confirmar-se, seria la víctima número 23 de violència masclista del que portem d'any. A més, els tres nens s'uneixen a la llista de nens que aquest any s'han quedat orfes pel mateix motiu i que ja puja fins a tretze.

Els serveis socials de la zona es van fer càrrec dels nens, algun de molt curta edat. Juntament amb ells, aquest any quatre menors han estat víctimes de casos de violència masclista a Espanya.

Mor la dona atacada per la seva parella a Salamanca

Precisament ahir va morir la dona que la setmana passada va ser apunyalada per la seva parella a Doñinos, a la província de Salamanca, i feia una setmana que estava ingressada a l'UCI. L'agressor, per la seva banda, es va penjar després de cometre l'assassinat i els sanitaris no van poder salvar-li la vida.

Des del primer moment, la Guàrdia Civil ha considerat que es tracta d'un cas de violència masclista,  ja que l'agressor tenia molts antecedents. Tenia denúncies de fa deu anys pel mateix motiu amb una parella anterior, segons la Subdelegació del Govern.

El cas té moltes similituds amb el d'ahir a Barbastre. La dona de Doñinos i el seu agressor tenien una filla de quatre anys en comú. Ella, a més, tenia una altra filla d'onze anys, que, com la seva germana, ha quedat a càrrec de familiars materns.

L'assassinat, en el cas de Doñinos, també va ser presenciat per un familiar. Concretament, va ser un germà de l'agressor qui va ser testimoni del crim després d'intentar intervenir entre tots dos i resultar ferit.

Ahir va ser un dia negre a Castella i Lleó. Unes hores abans, un home havia matat una altra dona a Valladolid. Va ser una filla de la víctima, testimoni de l'assassinat, qui va alertar les autoritats.

Ella i la seva germana, menor d'edat, també han quedat òrfenes, i l'agressor va ser detingut per la Guàrdia Civil.