'La Pradera', el lloc del pati on van violar el nen de 13 anys de Vallirana

Les agressions es produïen al pati de l'escola en una zona que els professors no controlaven

Pati de l'escola Verge del Roser
Pati de l'escola Verge del Roser | www.dominiquesvallirana.com

Les hores del pati de les escoles i instituts són una arma de doble fil: per als alumnes populars són el millor moment del dia, però per als alumnes que pateixen assetjament escolar són les hores amb menys control i més perill. Així es demostra en el cas de les agressions sofertes pel nen de 13 anys a l'Escola Verge del Roser de Vallirana, ja que altres alumnes més grans, presumptament, el van violar a les hores d'esbarjo.

Les agressions van tenir lloc a 'La Pradera', una zona sense control

El lloc on la víctima patia aquestes agressions era el pati de l'escola, en una zona anomenada pels alumnes com 'La Pradera', que queda fora la vigilància dels docents. És un lloc apartat que fa pendent i que queda amagat de la zona principal del pati. Això, els alumnes, ho saben de sobres, ja que a 'La Pradera' és on van els estudiants a fumar tabac o marihuana sense ser descoberts.

Vista aèria del col·legi Verge del Roser de Vallirana
Vista aèria del col·legi Verge del Roser de Vallirana | Google Maps

Com es pot veure en la imatge, el pati té diferents zones: la pista de futbol i bàsquet, que ocupa la part més gran; una zona de parc infantil i un altre espai amb vegetació i matolls més llunyana. 'La Pradera' és la zona que menys es veu des de l'edifici i on els presumptes agressors, autoanomenats 'La Màfia', van cometre les múltiples violacions. Malgrat que la víctima, que pateix Asperger, no volia sortir al pati, els professors no el deixaven quedar a classe.

El centre assegura que «es van activar els protocols corresponents»

La mare de la víctima ha publicat una carta exclusiva a 'El Caso' explicant els fets i dient que «vam passar un calvari», perquè a més, els presumptes agressors no han estat expulsats de l'escola ni separats de la víctima. La direcció del centre ha compartit un comunicat avui mateix condemnant els fets i assegurant que «es van activar els protocols corresponents i es van ampliar les mesures de vigilància».

Des que el centre va tenir coneixement dels fets, van augmentar la vigilància i van instal·lar càmeres de seguretat a 'La Pradera' per evitar més casos d'assetjament, segons declaren fonts del centre a 'El Caso'. La instal·lació es va fer aquest desembre, just quan es va presentar la denúncia als Mossos, i es van aplicar els protocols d'assetjament escolar, encara que no es va expulsar als presumptes agressors.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari