Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presó de Ponent

Un pres atonyina cinc funcionaris de la presó de Lleida amb un pal de fregar

L'intern és un jove de només 25 anys

De nou, un altre atac d'un pres a cinc treballadors d'un centre penitenciari encara que, afortunadament, tot ha quedat en un ensurt, ja que el personal afectat, que es trobava en el seu horari laboral, no ha patit ferides greus. 

Un intern de la presó de Ponent, a Lleida, ha agredit aquest dimecres cinc funcionaris, que han patit lesions lleus. 

A les 10 del matí, funcionaris van accedir equipats amb equips de protecció individual a la cel·la del DERT on un intern en aïllament provisional presentava una conducta cada cop més alterada i violenta i estava provocant destrosses en el mobiliari i en les càmeres de videovigilància. 

L’intern es va enfrontar als funcionaris amb dos pals que tenia amagats sota el llit procedents d’un pal de fregar, i amb una defensa de goma que ha aconseguit arrabassar a un dels treballadors. 

En el decurs de la contenció, cinc funcionaris van resultar ferits amb lesions lleus, segons han explicat a l'ACN fonts penitenciàries.

L’intern té 25 anys, compleix una condemna de dos anys i vuit mesos per robatori amb violència i intimidació i  estava en primer grau de tractament per inadaptació al règim ordinari.

Un pres ataca cinc funcionaris a Brians 2

Cinc funcionaris del centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, van ser agredits el passat diumenge al matí per un intern. 

Segons va avançar la periodista Anna Punsí i va confirmar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts penitenciàries, va utilitzar una reixa de ventilació per atacar els treballadors i en va ferir un al braç. 

El pres, que va quedar immobilitzat des de les 09:40 fins a les 12:10 hores, era en règim tancat i ara se li apilarà un protocol especial de seguretat. Es troba en presó provisional per diversos delictes com incendi, robatori amb violència i intimidació, lesions i homicidi.

Els va agredir amb una reixa de ventilació

L'agressió va tenir lloc cap a les 9:25 hores durant un trasllat de cel·la per tal de reparar la megafonia de l'espai. Les citades fonts van explicar que l'intern es va posar agressiu quan van obrir la cel·la perquè sortís i va propinar una puntada de peu al pit a un funcionari i cops de puny a un altre. 

Amb una reixa de ventilació va fer un tall al braç a un dels treballadors i també va colpejar els funcionaris que hi havia allà. Un dels treballadors va rebre una coça a la cara i un altre es va fer mal a les mans en caure-li el pres al damunt. 

Finalment, tres treballadors van acabar a la mútua i dos més van ser atesos pels serveis mèdics de la presó. 

Segons el sindicat CSIF, dos dels funcionaris ferits van agafar la baixa i l'agressor era un «radical d'ultradreta» que feia dies que amenaçava els treballadors de Brians 2.