Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Un pres fuig dels Mossos en una visita a l'hospital a Catalunya

L'intern va aprofitar una visita en un centre mèdic per escapar dels agents que el custodiaven. Va acabar detingut de nou poca estona després

Ensurt en una presó catalana, concretament, el centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres, a la comarca de l'Alt Empordà. I és que, segons El Caso, aquest passat dilluns a la nit, un pres d'aquest centre va escapar-se dels Mossos d'Esquadra aprofitant una visita a l'hospital d'aquesta localitat. 

Tal com assegura el citat mitjà, es tracta d'un pres jove, de 20 anys, que va poder fugir de la policia catalana just al moment d'entrar al centre hospitalari. La fugia, però, va durar ben poc, ja que els agents dels Mossos d'Esquadra encarregats de custodiar-lo el van acabar detenint, de nou, poca estona després. I a només 500 del punt de fugida del pres.

Aprofita una visita al centre mèdic per escapar-se dels Mossos

Tot plegat es remunta a dilluns a la nit, concretament dos quarts d'onze. En aquella hora, la patrulla de l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra van rebre un encàrrec. Aquest consistia a traslladar un pes a l'hospital de Figueres.

L'intern en qüestió era aquest jove de 20 anys, originari del Marroc i que no és considerat un pres perillós. Els Mossos van haver de fer el trasllat del pres al centre mèdic perquè no es tractava d'una visita d'emergència. És en aquests casos quan la policia catalana realitza aquest servei, en lloc de fer-ho una ambulància, tal com detalla El Caso.

Així doncs, segons s'explica, la patrulla dels Mossos amb l'intern van arribar a l'hospital de Figueres. Quan es disposaven a baixar el pres el cotxe, aquest va arrencar a córrer, fugint així de la custòdia policial.

En aquell moment es van iniciar les tasques per atrapar-lo de nou. Unes tasques que van durar ben poc. I és que, en qüestió de minuts, els mateixos agents encarregats de custodiar-lo el van trobar ben a prop de l'hospital: al Parc Bosc situat a tocar del centre mèdic. Concretament, a 500 metres en línia recta del punt de fugida.

Una vegada arrestat, els agents de la policia catalana van tornar a portar el pres a l'hospital perquè fos visitat pel metge, tal com estava previst des de l'inici. 

Segons explica El Caso, no es tracta d'un pres perillós ni consten intents de fuga anteriors. Tot i això, es desconeix el delicte pel qual està a la presó ni si es tracta d'un pres amb condemna o es troba en presó provisional. En tot cas, els Mossos d'Esquadra han posat en coneixement de Serveis Penitenciaris el cas per si han de prendre alguna mesura.