Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

L'últim registre a casa de Tomás Gimeno desconcerta la Guàrdia Civil

Fonts pròximes al cas assenyalen que no es van trobar sedants ni calmants en el registre

Continua la recerca per trobar el parador de la petita Anna i el seu pare, Tomás Gimeno. Una desaparició que ha causat un gran enrenou tant a escala nacional com internacional. 

Fa uns dies, agents de la Guàrdia Civil van practicar un sisè registre al domicili de Tomás Gimeno, a Igueste de Candelaria (Tenerife). L'objectiu no era altre que el de trobar sedants o calmants que pogués haver administrat a les seves filles.

En aquell moment, fonts pròximes al cas han informat a Efe que no van trobar rastre d'aquests. La veritat és que el nou registre forma part de les diligències pendents de la reconstrucció dels fets. Precisament de les hores prèvies al moment en què presumptament el progenitor els va arrabassar la vida a les seves filles petites.

És en aquesta casa on hauria acabat amb les dues menors. Olivia va ser trobada morta al fons del mar 40 dies després dels fets.

El vaixell seguirà buscant a Tomás Gimeno

A partir d'aquí i per assegurar-se que el pare les va poder haver intoxicat, s'està pendent de confirmar la sentència de l'autòpsia amb els resultats definitius d'aquest estudi desenvolupat al cadàver de la nena. Segons l'informe preliminar, la causa de la mort va ser per un edema pulmonar agut.

La casa del pare i segrestador de les petites ha estat objecte de diferents registres. En diversos d'ells van intervenir dos gossos ensinistrats per detectar restes biològiques. Això no obstant, no van localitzar proves concloents. En aquests dies, continua la recerca al mar d'Anna i el seu pare per part del vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño.

La realitat és que, en les últimes hores, l'embarcació ha centrat les seves tasques de rastreig en una àrea situada davant de Las Caletillas i Barranco Hondo. Romanen seguint el rastre que va deixar el dispositiu mòbil del pare, activat fins que va perdre la connexió ja durant la matinada del 28 d'abril.

Les mostres d'agraïment de Beatriz

A hores d'ara es busquen noves alternatives per aconseguir substituir el vaixell oceanogràfic en les tasques de recerca. Per la seva part, Beatriz Zimmermann, la mare de les menors, ha publicat una carta d'agraïment. Unes línies dirigides a la tripulació del vaixell, i als agents de la Guàrdia Civil encarregats del cas.

Aquesta mateixa, que ja va ser publicada el passat dissabte a la cadena de televisió Canarias7, va dirigida tant a la tripulació de la nau Ángeles Alvariño com a la Guàrdia Civil, que «han fet que la veritat surti a la llum», ha destacat Beatriz.

«Per molt devastadora i cruel que fos, sempre és millor saber la veritat. Gràcies a vostès (quan dic vostès, a la Guàrdia Civil també  clar), puc sentir les meves nenes amb mi, d'una altra manera, però les puc sentir al meu costat», explica la mare d'Anna i Olivia entre línies.

Tal com ha apuntat la mateixa Beatriz, «ja sentia alguna cosa molt especial una setmana després que passés això... Sumida en un dolor profund, però sentia pau, com si estiguessin amb mi i bé».

«Pensava que de vegades sentia aquesta pau per tanta gent resant i enviant amor, protecció, que d'alguna manera jo la sentia. Eren les nenes també que estan amb mi, però jo no volia creure això perquè volia trobar-les», ha explicat trencada de dolor la mare de les menors desaparegudes.

Finalment, la progenitora s'ha mostrat totalment agraïda amb els equips encarregats de la recerca de les seves nenes: «Gràcies a vostès puc viure i a poc a poc sumida en la tristesa, però en la pau i en l'amor de saber que sabem la veritat . No només jo, tothom que també està patint», ha explicat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]