La jutge inicia tràmits per portar al Suprem a Laura Borràs per suposat tripijoc de contractes

Una persona molt propera a Laura Borràs, a la presó

Condemnat a 5 anys, per tràfic de drogues i falsificació, l'informàtic a qui hauria adjudicat a dit els contractes de l'ILC

Nova causa judicial contra Isaías Herrero, l'informàtic que s'hauria beneficiat dels contractes de l'Institut de les Lletres Catalanes quan Laura Borràs hi era el capdavant, fets que ella nega. L'antic col·laborador de la portaveu de JxCat al Congrés ha estat condemnat a 5 anys i 3 mesos de presó  pels delictes de falsificació de moneda, tràfic d'estupefaents i frau de flux elèctric, segons recull 'El Periódico'.

La causa contra Herrero s'hauria iniciat gràcies a unes escoltes dels Mossos on parlava amb un soci de les adjudicacions de Borràs. Tot i això, l'Audiència de Barcelona li hauria rebaixat la pena un cop va admetre la tinença de bitllets falsos i de diverses drogues, com heroïna o èxtasi, al seu domicili. 

Clares evidències de la seva culpabilitat

A la sentència es recull que ell i un soci, Marc G.T. rebien bitllets falsos d'euros, provinent de l'estranger, a un apartat de correus de Castellbell i el Vilar  amb intenció de ficar-los al mercat. Se'ls acusa d'actuar «de mutu acord i amb ànim d'enriquiment il·lícit» i se'ls condemna a 2 anys pel delicte de falsificació. 

La policia va localitzar un sobre amb bitllets de 20 euros falsificats a l'oficina de correus el 31 d'octubre de 2017. Dies després trobarien més falsificacions als domicilis dels dos condemnats.

En el registre de la casa que Isaías Herrero té a Vacarisses els agents també van localitzar diverses substàncies estupefaents a més d'una balança. Per la seva intenció de «traficar i lucrar-se amb elles» va rebre una condemna de 3 anys. Finalment, haurà de complir 3 mesos més per manipular el comptador de la llum. 

També et pot interessar...