Els Mossos d’Esquadra davant de l’edifici d’El Prat de Llobregat on la dona va ser assassinada pel seu marit

Presó sense fiança per al veí del Prat de Llobregat acusat per la mort de la seva parella

Encara s'ha de determinar si se l'acusa d'un homicidi dolós o d'un assassinat

El titular del Jutjat d'Instrucció número 5 del Prat de Llobregat, amb competències en matèria de violència sobre la dona, ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home de 44 anys detingut dilluns per la mort violenta de la seva parella, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La causa està oberta per assassinat o per homicidi dolós, qualificació que s'acabarà de determinar en funció de com avanci la causa.

El jutjat ha acordat també que l'investigat no es pugui comunicar amb els tres menors fills de la parella, que  resten sota la guarda de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia).

No hi ha denúncies prèvies ni antecedents, però sí possibles indicis

Cal recordar que el presumpte autor de l'homicidi, un home de 44 anys i nacionalitat espanyola,  es va lliurar voluntàriament als Mossos d'Esquadra quan ja s'havia localitzat el cadàver de la dona amb signes de violència.  No hi ha antecedents judicials de violència entre la parella ni cap denúncia, però la dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l'estiu del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones. També havia estat atesa pels serveis d'Acció Social i pels Mossos d’Esquadra.

A banda, el Departament de Salut ha obert un expedient informatiu per aclarir perquè un informe mèdic de l'Hospital de Bellvitge, que recollia lesions de la dona possiblement causades per una pallissa de l'home l'estiu passat, no va arribar al jutjat.

També et pot interessar...