Home entre foc

Cremen viva una jove quan anava al judici contra els seus violadors

La dona, de 23 anys, va ser atacada per cinc homes que li van causar greus cremades al 90% del cos

El dol i la indignació tornen a omplir l'Índia. Una jove de 23 anys va denunciar fa mesos una violació en grup  i aquest dijous se celebrava el judici contra els seus agressors. La víctima, però, no va poder arribar a testificar. Segons explica la cadena ‘BBC’, cinc homes la van atacar en una estació de tren, la van portar fins a un camp i li van calar foc.  Com a conseqüència, la jove pateix greus cremades al 90% del seu cos. Els cinc homes han estat detinguts per la policia.

El país més perillós per les dones

La violència masclista és un dels principals problemes que afecta el país. Segons un estudi publicat per la Fundació Thompson Reuters, Índia és el país més perillós per la dona. El crim més comú és la violació i, quan la víctima es disposa a denunciar a la policia o emprendre accions legals contra els seus agressors, sol aparèixer morta uns dies després.

L’estudi es basa en les respostes de 550 experts en qüestions de gènere i situa el país asiàtic en el primer lloc de l’índex global, per damunt de nacions en guerra com Afganistan o Síria, que es troben al segon i tercer lloc respectivament. Somàlia i Aràbia Saudita completen el ‘Top 5’ de països on la dona es troba en més perill.

Més de 33.000 violacions registrades en un any

Les lleis contra les agressions sexuals es va endurir al país després que una jove universitària morís en ser violada i torturada per sis homes a un autobús a Nova Delhi. Els fets van tenir lloc l’any 2012 i va causar una gran commoció al país.

Les dades d’agressions sexuals al país asiàtic sorprenen i mostren la realitat que estan vivint les dones en el territori. Segons fonts de les autoritats del país, l’any 2017 es van registrar un total de 33.658 violacions, el que correspondria a una mitjana de 92 violacions al dia.

També et pot interessar...