Imatge de l'avinguda de les Flors, a Cambrils.

Presó per dos homes que van extorsionar a punta de pistola un ocupa a Cambrils

Els dos condemnats hauran de fer front a penes de dos anys de presó per un delicte de lesions i un altre de tinença il·lícita d'armes

L'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a dos anys de presó dos homes acusats d'atacar amb una pistola un altre en una casa ocupada de Vilafortuny, Cambrils (Baix Camp) l'estiu de 2015. Un dels condemnats suma dos anys més de pena per tinença il·lícita d'armes. A més, la sentència inclou una indemnització de gairebé 2.000 euros per les lesions i seqüeles  patides per la víctima.

Segons informa el Diari de Tarragona, un dels condemnats i la seva víctima eren ocupesen un habitatge de l'avinguda de les Flors, al barri cambrilenc de Vilafortuny. No obstant això, ambdós van mantenir una discussió que va portar l'acusat a deixar de viure-hi. El 25 d'agost de 2015, els dos acusats i una tercera persona no identificada van entrar a la casa a través d'una finestra amb l'objectiu d'extorsionar-la perquè abandonés la casa.

Els tres individus van trobar la víctima tancada al lavabo i van colpejar la porta fins que la van tirar a terra. Un d'ells va entrar-hi amb una pistola a la mà i va disparar un tret contra la paret a escassos centímetres de la víctima. Abans de fugir del lloc dels fets en un cotxe, tots tres el van colpejar i el van tirar a terra entre amenaces perquè marxés de la casa aquella mateixa nit, tal com va acabar fent la víctima. 

Una arma modificada de forma il·legal

L'acusat propietari de l'arma havia modificat de forma il·legal el revòlver, que era del calibre 38, no disposava de llicència i en el moment dels fets es trobava sota els efectes de l'alcohol. 

Quatre anys després, el fiscal i els advocats defensors han arribat a un acord que condemna a presó els dos acusats per un delicte de lesions. A més, el propietari de l'arma haurà de complir-ne dos més per tinença il·lícita d'armes. La sentència inclou una indemnització de 240 euros per les lesions i 1.680 per les seqüeles que hauran de fer front els dos condemnats.

També et pot interessar...