Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home amb les mans a l'esquena i emmanillat

Envien a presó sis lladres multireincidents detinguts els darrers dies a Barcelona

Els sis delinqüents formen part de les 22 persones detingudes entre divendres i dilluns en el marc del Pla Tremall

Sis lladres multireincidents relacionats amb diversos robatoris que han tingut lloc durant el cap de setmana a Barcelona han ingressat a la presó, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Aquests sis delinqüents formen part de les vint-i-dues persones que han estat detingudes entre el 21 i el 24 de maig en el marc del Pla Tremall a la capital catalana. Els Mossos els vinculen a catorze robatoris violents comesos al centre de la capital catalana. En tots els casos, els detinguts haurien fet estrebades a les víctimes per robar-los les bosses de mà, el telèfon mòbil o el rellotge.

Els sis arrestats acumulen 224 detencions per delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris violents. En el marc del Pla Tremall, la policia catalana patrulla de manera intensiva pel centre de la ciutat en aquelles zones on es comença a detectar més activitat delinqüencial amb l'objectiu de detectar els lladres multireincidents quan cometen els fets o molt poc temps després.

Actuaven, majoritàriament, en parella

Els detinguts, segons han explicat els Mossos, van actuar majoritàriament en parella, però també es van detectar casos en què fins a tres lladres van abordar la víctima per sostreure-li les seves pertinences. El divendres 21 de maig es van fer set detencions. En un dels casos, dos homes que duien una motxilla amb roba per canviar-se i mantenien una actitud molt nerviosa, se'ls va trobar la documentació de la víctima d'un robatori que havia tingut lloc poc abans.

Poques hores després, a Ciutat Vella, un home acabava de sostreure una cadena d'or del coll d'una persona. Gràcies a la col·laboració de vigilants de seguretat privada d'un establiment comercial, que segons la policia catalana havia retingut l'autor dels fets, els agents el van detenir. Acumula una vintena de detencions i va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

El vespre del mateix dia, dos lladres van quedar detinguts després de robar una cartera a un home al metro. El mateix divendres a la nit, dos homes van ser sorpresos per agents del Grup de delinqüència Urbana al centre de la ciutat quan robaven un rellotge de luxe. Els dos detinguts van actuar junts, un va agafar per darrere la víctima i l'altre li va arrencar el rellotge, segons la versió policial. El jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

12 multirecincidents, detinguts durant la jornada de dissabte

Durant la jornada de dissabte 22 de maig, els agents de la policia catalana van detenir fins a una dotzena de lladres multireincidents, tres dels quals van acabar entrant a presó. Dissabte 22 de maig, els mossos van detenir dotze lladres multireincidents, dels quals tres van ingressar a presó. Entre els fets més destacats hi ha dos detinguts, amb 47 detencions prèvies, pel robatori d'un telèfon mòbil. A mitjanit hi va haver tres detencions més, tres homes que acabaven de sostreure un rellotge de luxe valorat en 30.000 euros. En el moment de la detenció els agents els van localitzar tres rellotges més.

El diumenge i el dilluns passat, els agents van realitzar tres detencions més de lladres que haurien actuat de manera individual i que haurien sostret dues cadenes d'or i un telèfon mòbil.