Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.

El presumpte violador d'Igualada va passar pels jutjats hores després de l'agressió

Segons el sumari del cas, va anar-hi per signar el seguiment judicial, ja que es trobava en llibertat vigilada per maltractar la seva exparella

El presumpte violador d'una menor a Igualada la nit de la Castanyada va passar pels jutjats de la capital de l'Anoia poques hores després que tingués lloc l'agressió, segons el sumari de la investigació que ha avançat el diari 'Ara' i ha consultat l'ACN. En aquest sentit, el presumpte agressor va anar als jutjats el dia 1 de novembre a les 9.45 hores per signar una de les visites de seguiment, ja que es trobava en llibertat vigilada per maltractaments a una exparella.

El sumari també revela que els forenses van trobar una dotzena de mostres de sang de la víctima a la jaqueta del presumpte agressor. Segons els Mossos, aquesta troballa «evidència de forma definitiva i inequívoca» la presumpta autoria de l'agressió sexual per part de l'acusat.

Va anar als jutjats acompanyat de la que era la seva parella en aquells moments

L'acusat, que està en presó preventiva des que va ser detingut, va anar als jutjats acompanyat d'una noia amb qui aleshores mantenia una relació, que va acabar poc abans de la seva detenció. La jove va declarar davant els Mossos d'Esquadra que el presumpte agressor va explicar-li que la nit de la Castanyada havia estat per la zona de l'Hospital i que uns amics havien fet destrosses a un cotxe i que la policia volia endur-se'n un.

La jove també va assegurar, preguntada pels investigadors, que no va observar cap marca ni tampoc cap ferida ni lesió en l'acusat. Així mateix, sobre el seu comportament els dies posteriors, va afirmar que «tot va continuar igual» que sempre. L'exparella també va relatar que el presumpte violador va agredir-la diverses vegades durant la seva relació, sempre per temes de gelosia.

La Fecasarm demana més presència policial i campanyes «colpidores»

La Fecasarm, que s'ha presentat com a acusació popular en la causa, ha tornat a fer un seguit de demandes per evitar que casos com el de la brutal violació de la noia d'Igualada tornin a passar. Entre d'altres, reclamen que es duguin a terme campanyes de sensibilització «colpidores» en què es facin servir persones condemnades per fets similars, de la mateixa manera que es fan per temes de prevenció d'accidents.

En aquest sentit, també reclamen millores en el transport públic nocturn, amb més freqüències, i més presència policial en les zones d'oci nocturn. Així mateix, també reclamen millores en l'enllumenat públic.